Ipoteza soc in cazul avionului disparut: a fost doborat de armata

O noua ipoteza referitoare la avionul companiei Malaysia Airlines incepe sa prinda din ce in ce mai mult contur. Aeronava ar fi fost doborata ca urmare a unei actiuni militare pentru a evita un atac terorist, a dezvaluit o ziarista spaniola, informeaza, marti, ziarul ABC.

Misterul zborului MH 370 al Malaysia Airlines, disparut la 8 martie, se mentine. Acum, in lumea serviciilor de aparare si tehnologie a aparut o noua ipoteza care prinde tot mai multa forta, potrivit jurnalistei spaniole de investigatie Pilar Cernuda. Este vorba de faptul ca avionul ar fi fost doborat de armata vreunui stat pentru a evita sa fie folosit in comiterea unui atentat terorist.

Citeste si: AVION DISPARUT: MALAYSIA CONTINUA CAUTAREA UNOR POSIBILI SUPRAVIETUITORI AI ZBORULUI MH370

Surse apropiate acestui sector si consultate de Pilar Cernuda asigura ca devine tot mai plauzibila ipoteza ca, in loc sa se prabuseasca in apele Oceanului Indian, cum sustine versiunea oficiala, aparatul Boeing 777 ar fi fost sechestrat de teroristi care urmareau sa-l foloseasca pentru a lovi o tinta anume si nu a ramas alta optiune decat doborarea lui pentru a se evita o catastrofa similara cu cea din 11 septembrie. Este o teza similara celei care a circulat in timpul atacurilor din 2001 cu privire la aparatul care s-a prabusit in Pennsylvania, scrie Agerpres.

O alta sursa a serviciilor de informatii precizeaza ca aceasta ipoteza este avuta deja in vedere, dar avertizeaza ca este improbabil ca vreun departament al apararii implicat intr-o operatiune de asemenea tip sa-si admita vreodata participarea.

Intre timp, echipa internationala continua fara succes cautarile in Oceanul Indian, o zona cu o instabilitate meteorologica ridicata.

Sursa foto: businessinsider.com