IPOTEZA SOC VASILE BLAGA are 9 DENUNTURI la DNA

La Directia Nationala Anticoruptie (DNA) exista nu mai putin de 9 denunturi impotriva co-presedintelui PNL VASILE BLAGA. Asta au dezvaluit pentru psnews.ro surse din mediul politic de la nivel inalt. Existenta unor astfel de denunturi ar fi de altfel si explicatia tacerii si retragerii lui VASILE BLAGA intr-un con de umbra.

Sursa citata a solicitat de la DNA date despre “situatia penala” a lui VASILE BLAGA. Astfel, reprezentantii DNA ne-au informat ca, in momentul de fata, liderul PNL nu are calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar. “Persoana mentionata de dvs. in solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, in niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.”, a transmis Directia Nationala Anticoruptie (DNA) jurnalistilor de la psnews.ro.

CITESTE SI: INCENDIAR DORIN COCOS i-a TURNAT si el pe VASILE BLAGA si ALIN ALBU la DNA 

Asta nu inseamna insa ca este exclus ca VASILE BLAGA sa fie in momentul de fata cercetat de DNA. Este posibil ca fata de acesta sa se efectueze acte premergatoare urmaririi penale, moment procesul care nu poate fi dezvaluit. La fel de posibil este si ca fata de VASILE BLAGA sa fi fost inceputa urmarirea penala, deci sa aiba calitatea de suspect, dar acest lucru nu poate fi facut public decat dupa ce persoana in cauza este instiintata despre calitatea pe care o are in dosar, noteaza sursa amintita.

In schimb, in ceea ce priveste existenta unor denunturi impotriva lui VASILE BLAGA,DNA nu a negat acest lucru. Reprezentantii Directiei ne-au transmis doar ca asemenea informatii nu pot fi facute publice. Ceea ce inseamna ca este posibil ca VASILE BLAGA sa fi fost denuntat la DNA. Asa cum este posibil, dupa cum am explicat mai devreme, ca liderul PNL sa fie in momentul de fata cercetat de procurorii anticoruptie. Cum stau lucrurile exact vom vedea in perioada urmatoare.

 “La solicitarea dvs. inregistrata la data de 01 aprilie 2015 , Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa vacomunice urmatoarele:

Persoana mentionata de dvs. in solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, in niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.

CITESTE SI: Marturie INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU a turnat toata conducerea PDL 

In ceea ce priveste furnizarea de informatii despre denunturi acestui punct al cererii dvs. ii sunt aplicabile dispozitiile art. 25 alin. 3 din Ghidul privind Relatia dintre Sistemul Judiciar din Romania si Mass – Media, “informatiile privind existenta unei plangeri sau denunt pe rolul organelor de urmarire penala referitoare la posibila savarsire a unor fapte de natura penala, precum si datele cuprinse in aceste acte de sesizare nu sunt publice”. In mod exceptional in situatia in care autorul sesizarii anunta in mod public ca acest act a fost inregistrat la organul de urmarire penala, se poate confirma sau infirma imprejurarea respectiva”, se arata in raspunsul DNA la solicitatarea celor de la psnews.ro.

Sursa foto: realitatea.net