IPOTEZA SOCANTA: ARMELE folosite in cazul ATACULUI de la CHARLIE HEBDO sunt de PROVENINTA ROMANEASCA

ARMELE folosite de fratii Said si Cherif Kouachi in ATACUL de la redactia saptamanalului de satira CHARLIE HEBDO ar fi de PROVENIENTA ROMANEASCA, scrie ziarul britanic “The Telegraph” in editia sa electronica.

Jurnalistii de la The Telegraph sustin intr-un articol postat pe site-ul lor ca ARMELE folosite in asaltul de la publicatia CHARLIE HEBDO ar putea proveni din zona tarilor balcanice. Mai exact, in articol se precizeaza ca fratii Said si Cherif Kouachi au folosit ARME de tip Kalasnikov AK 74. In zona Balcanilor doar Romania si Bulgaria au o istorie in productia unor astfel de arme, mai scriu jurnalistii britanici.

Citeste si: SAID KOUACHI, unul din cei trei AUTORI AI ATENTATELOR de la Paris, INMORMANTAT IN SECRET

Arma AK 74, de tipul celor folosite in ATACUL de la CHARLIE HEBDO, se produce in cele doua fabrici de la Cugir, judetul Alba, potrivit romaniatv.net. Romania exporta atat ARME, cat si munitie. ARME produse in Romania pleaca pe calea exportului spre Orientul Mijlociu – Irak. In Siria, exportul a fost sistat de curand, cand a izbucnit razboiul civil, insa acolo sunt inca stocuri cu arme facute in Romania.

De asemenea, Romania are legaturi in domeniul ARMELOR si cu Iordania, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, dar si cu tari din nordul Africii. Pe langa AK 74, in Romania este produsa si munitie grea. Fabrica de armanent de la Mizil este specializata in repararea blindatelor, dar de asemenea si produce masini de lupta. La o fabrica din Ploiesti se fac rachete, care la fel pleaca multe pe export.

Citeste si: BISERICI INCENDIATE la Niamey, in cursul unor manifestatii IMPOTRIVA CHARLIE HEBDO

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice CHARLIE HEBDO s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

CHARLIE HEBDO l-a ironizat in paginile tale pe Profetul Mahomed si lumea islamica, atragand astfel multa ura din partea islamistilor care au incercat sa se razbune. Redactia, in mod special, a primit o serie de amenintari teroriste.

Sursa foto: goodfon.su