IPOTEZA SURPRINZATOARE: MORMANTUL lui VLAD TEPES nu este in Romania

Mai multi cercetatori de la o universitate din Estonia sustin ca MORMANTUL lui VLAD TEPES se afla de fapt la o manastire din orasul Napoli, unde au gasit insemne despre care cred ca sunt ale domnitorului roman.

Astfel, cercetatorii Universitatea din Tallin spun ca VLAD TEPES ar fi fost luat prizonier de turci si rascumparat de fiica lui, Maria, potrivit romaniatv.net, care citeaza Ilmessaggero. Maria era maritata cu un nobil din Napoli, si dupa rascumparare si-ar fi luat tatal cu ea, in Italia. Asa ar fi ajuns VLAD TEPES sa fie ingropat in curtea unei manastiri din orasul Napoli. Acolo ar fi fost inhumati si fiica si ginerele lui.

Citeste si: CASTELUL BRAN a fost scos la VANZARE. Reactia proprietarilor si a Ministerului Culturii

Teoria este intarita si de faptul ca cercetatorii au descoperit pe o piatra funerara de la manastirea din Napoli insemne specifice Ordinului Dragonului, o organizatie militaro-religoasa din care facea parte si VLAD TEPES. Mai mult, in urma unor cercetari amanuntite la manastirea Snagov, unde se credea ca se afla ingropat VLAD TEPES, oamenii de stiinta au descoperit, in loc de ramasitele domnitorului, oasele unui cal.

Istoricii care au lansat noua teorie legata de moartea lui VLAD TEPES au solicitat autoritatilor italiene deshumarea ramasitelor pentru cercetari amanuntite.

Citeste si: Printul Charles al Marii Britanii se mandreste ca este descendentul lui Vlad Tepes

Desi legenda lui DRACULA este cunoscuta de o lume intreaga, nimeni nu stie exact cum a sfarsit acesta. Una dintre teoriile privind moartea lui VLAD TEPES spune ca ar fi disparut in 1476 in timpul unei batalii. Altele sustin ca domnitorul ar fi fost ucis de turci, iar capul ar fi fost dus, ca dovada, sultanului.

Sursa foto: mentalfloss.com