IPP cere DNA sa faca verificari dupa acuzatiile lui Geoana si Vanghelie privind votul in diaspora

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa efectueze verificari dupa declaratiile facute vineri de proaspat exclusii din PSD Mircea Geoana si Marian Vanghelie, cu privire la Victor Ponta, care ar fi impiedicat “in mod deliberat” votul in diaspora.

„Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa investigheze posibila incalcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (“Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”) de catre liderii PSD, printre care Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Consideram ca se impune de urgenta ca DNA sa verifice aceste informatii in conditiile in care, la cele doua tururi de scrutin pentru alegerile prezidentiale 2014, unui numar de peste 200.000 de romani din diaspora li s-a incalcat dreptul constitutional de a vota, acestia nereusind sa intre in sectiile de votare in intervalul aferent votarii stabilit prin lege, dupa 8 ore de asteptare la coada in fata sectiei”, se precizeaza intr-un comunicat al IPP.

Citeste si: MIRCEA GEOANA: VICTOR PONTA SI TITUS CORLATEAN AU IMPIEDICAT IN MOD DELIBERAT VOTUL DIN STRAINATATE

Amintim ca Mircea Geoana a declarat, vineri, la o zi dupa ce a fost exclus din PSD, ca Victor Ponta si Titus Corlatean au limitat, in mod delbiberat exercitarea dreptului la vot al romanilor din strainatate la alegerile prezidentiale.

“Votul anti-Ponta a fost generat de modul in care s-a organizat votul din diaspora. Asta a declansat emotia, revolta de pe retelele de socializare, in primul rand. Sunt  convins, si exista suficiente informatii, cu privire la faptul ca a fost un act deliberat de limitare a exercitarii dreptului constitutional la vot. Ponta e principalul responsabil, iar Corlatean a fost principalul sau complice”, a spus Mircea Geoana.