IRAK: 11 persoane UCISE intr-un ATENTAT CU MASINA CAPCANA la BAGDAD

Unsprezece persoane au fost UCISE si cel putin 68 RANITE sambata intr-un ATENTAT CU MASINA CAPCANA comis intr-un cartier siit din nordul BAGDADULUI, au informat surse oficiale din capitala irakiana, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Explozia a vizat un loc frecventat de persoane care cumpara si vand masini in cartierul Sadr City, unde in urma cu doua zile un atentat cu masina capcana, revendicat de gruparea extremista STATUL ISLAMIC (SI), s-a soldat cu peste 70 de morti si zeci de raniti intr-o piata de fructe si legume.

CITESTE SI: LIBIA: STATUL ISLAMIC a DECAPITAT 12 persoane in orasul SIRTA

Atentatul de sambata nu a fost imediat REVENDICAT, insa metoda este utilizata in general de jihadistii Statului Islamic, care controleaza de peste un an zone extinse de pe teritoriul irakian. SI vizeaza frecvent locuri aglomerate, precum cafenele si magazine, din cartiere ale siitilor considerati de gruparea sunnita ultra-radicala eretici.

Potrivit Reuters, o serie de atacuri cu bomba comise sambata la Bagdad, intre care si cel din cartierul SADR CITY, s-a soldat cu cel putin 20 de morti, au informat surse medicale si din cadrul politiei.

Sursa foto: ctvnews