IRAK: 13 soldati au fost UCISI intr-un ATAC al gruparii STAT ISLAMIC la Ramadi

Treisprezece soldati irakieni au murit intr-un atac cu bomba comis de gruparea Stat Islamic (SI) in 11 martie, la Ramadi, in vestul Irakului, a anuntat joi Ministerul Apararii, informeaza Agerpres, care citeaza AFP.

Ministerul a dezmintit informatiile din presa care au relatat despre un atac aerian desfasurat de fortele coalitiei, conduse de SUA si care vizeaza fiefurile SI din aceasta tara.

Potrivit Ministerului Apararii al Irakului, o ancheta a scos la iveala existenta unui tunel ce lega pozitiile SI cu o casa folosita drept cartier general de armata irakiana la Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar.

CITESTE SI: GRUPAREA JIHDISTILOR STAT ISLAMIC A REVENDICAT ATACUL ASUPRA MUZEULUI BARDO DIN TUNIS 

Explozia s-a produs la baza acestei cladiri si a distrus-o in intregime, avariind cladirile din jur, a explicat ministerul.

“Trupurile neinsufletite a 13 dintre martirii nostri eroi au fost gasite langa locul exploziei”, intr-un perimetru cuprins intre 20 si 150 de metri, a adaugat ministerul, fara a preciza daca acest bilant este definitiv.

Potrivit ministerului, nici avioane ale coalitiei internationale, nici cele ale armatei irakiene nu erau active in acest sector la 11 martie, zi in care SI a desfasurat numeroase atacuri la Ramadi.

CITESTE SI: TUNISIA: 22 DE MORTI, DINTRE CARE 20 DE TURISTI IN ATENTATUL TERORIST DE LA MUZEUL BARDO. UPDATE 

Forte antiguvernamentale, inclusiv jihadiste, detin controlul asupra unor parti din acest oras, situat la 100 de km vest de Bagdad, de peste un an de zile, mult inaintea ofensivei SI din iunie, care i-a permis sa preia controlul asupra unor vaste portiuni din teritoriul irakian.

Timp de luni de zile, fortele irakiene incearca sa-i respinga pe jihadisti, insa nu au reusit si sunt cu regularitate tinte ale unor atacuri.