IRAK: Cel putin 47 de MORTI in doua ATACURI cu BOMBA. STAT ISLAMIC revendica atentatul. UPDATE

Cel putin 35 de persoane au murit in doua atentate produse luni dupa-amiaza in estul Irakului, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene, citate de Reuters.

UPDATE 23:10: Stat Islamic a revendicat responsabilitatea atentatului cu masina-capcana soldat luni intr-o piata din nordul orasului Baquba, in estul Irakului, informeaza Reuters.

 UPDATE 22:32: Numarul victimelor a crescut in urma atacului, cel putin 47 de persoane au fost ucise si aproape 100 ranite in doua atacuri cu bomba luni in estul Irakului, au anuntat surse din securitate si medicale, subliniind amenintarea continua a militantilor Statului Islamic intr-o provincie considerata anterior eliberata de jihadisti.

Cel putin 35 de oameni au murit, iar alti aproximativ 70 au fost raniti intr-un atac cu masina-capcana care a avut loc in orasul Baquba, afirma surse medicale si din cadrul serviciilor de securitate irakiene. Bilantul anuntat anterior era de 24 de morti.

CITESTE SI: AUTOCARUL unei importante ECHIPE DE FOTBAL a fost ATACAT cu FOCURI DE ARMA

Intr-un atac separat, produs la periferia orasului Baquba, in localitatea Kanaan, au fost omorate alte sapte persoane, 25 fiind ranite.

CITESTE SI: ATAC ARMAT LA CONSULATUL SUA DIN ISTANBUL: AUTORII SUNT CAUTATI DE POLITIE

 Atentatele nu au fost revendicate, dar poarta marcile retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care ocupa regiuni din nord-vestul Irakului. 

Sursa foto reuters