IRAK: Insurgentii au ELIBERAT 48 de muncitori straini

INSURGENTII sunniti, care au lansat de zece zile o ofensiva in Irak, au ELIBERAT joi 48 de muncitori straini in constructii, printre care patru cetateni turci, rapiti in urma cu patru zile in nordul tarii, a anuntat politia irakiana.

Muncitorii, originari din Turcia, Nepal, Bangladesh, Turkmenistan si Azerbaidjan, lucrau la construirea unui spital in Tikrit, capitala provinciei Salaheddine.

Citeste si: IRAK: JUDECATORUL CARE L-A CONDAMNDAT LA MOARTE PE SADDAM HUSSEIN, CAPTURAT DE REBELI

“Ei au fost rapiti in apropiere de Muntii Hamrine in urma cu patru zile si au fost PREDATI politiei la un punct de control, intre Kirkuk si Tikrit”, oras controlat din 11 iunie de INSURGENTI, a declarat generalul Torhane Abdelrahmane, adjunctul sefului politiei din provincia Kirkuk. “I-am transportat la Kirkuk si vor in curand predati tarilor lor”, a adaugat el.

INSURGENTII sunniti au lansat la 9 iunie o vasta ofensiva in Irak, unde au preluat controlul asupra unor parti importante din cele patru provincii, iar in prezent se afla la 100 de kilometri de capitala Bagdad.

De la lansarea ofensivei, INSURGENTII au rapit zeci de straini, printre care 40 de indieni si zeci de turci, la Mosul, cel de-al doilea oras ca marime din Irak, aflat sub controlul combatantilor islamisti din gruparea Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL).

Citeste si: IRAK: REZERVISTII AU FOST MOBILIZATI

In primele zile ale ofensivei, fortele de securitate irakiene au avut o reactie slaba, numerosi politisti sau soldati abandonandu-si pozitiile. 

Sursa foto: sursazilei.ro