IRAK: Judecatorul care l-a condamndat la MOARTE pe Saddam Hussein, capturat de rebeli

JUDECATORUL Rauf Rashid Abdel Rahman, cel care in 2006 l-a condamnat la moarte pe liderul irakian inlaturat de la putere SADDAM HUSSEIN, a fost capturat de insurgentii gruparii extremiste sunnite “Statul Islamic din Irak si Levant” (EIIL), precum si de militanti ai partidului Baas (la guvernare sub fostul regim), relateaza agentia rusa de presa Ria Novosti.

“Informam ca Rauf Rashid Abdel Rahman se afla in mainile REBELILOR”, mentioneaza o postare pe pagina de Facebook a secretarului general al partidului Baas (interzis), Izzat Ibrahim al-Douri.

Citeste si: IRAK: APROXIMATIV 5.000 DE IRANIENI S-AU OFERIT CA VOLUNTARI PENTRU A APARA LOCURILE SFINTE SIITE

Informatia capturarii lui Rauf Rashid Abdel Rahman, care in ultimul timp exercita functia de ministru al justitiei in regiunea autonoma Kurdistan, din nordul Irakului, nu a putut fi confirmata din surse oficiale.

Fostul presedinte irakian SADDAM HUSSEIN a fost executat, prin spanzurare, in dimineata zilei de 30 decembrie 2006, in ajunul sarbatorii musulmane Eid al-Adha (Sarbatoarea sacrificiului).

Astfel, autoritatile au pus in aplicare sentinta capitala pronuntata de Tribunalul Penal Suprem, in frunte cu JUDECATORUL Rauf Rashid Abdel Rahman, care l-a gasit vinovat de masacrarea a 148 de oameni din localitatea siita Dujail, ca razbunare pentru o tentativa de atentat asupra sa, in 1982.

Citeste si: IRAKUL LE CERE AMERICANILOR SA EFECTUEZE RAIDURI AERIENE IMPOTRIVA INSURGENTILOR

Dupa executie, simpatizanti ai lui SADDAM HUSSEIN au promis razbunare. In 2013 a fost executat calaul care a dus la indeplinire sentinta controversata, ce a suscitat la vremea respectiva critici nu doar in tabara suporterilor fostului dictator irakian, ci si la nivel international, dupa cum noteaza Ria Novosti.

Sursa foto: ziuanews.ro