IRAK: OPERATIUNE ARMATA IMPOTRIVA INSURGENTILOR

Armata din IRAK a lansat o vasta OPERATIUNE MILITARA impotriva insurgentilor sunniti, in timp ce SUA trimit un portavion in Golful Persic pentru posibile raiduri aeriene.

Armata din IRAK a lansat o vasta OPERATIUNE MILITARA impotriva insurgentilor sunniti, premierul Irakului, Nuri al-Maliki, declarand  vineri ca serviciile de securitate au inceput “sa curete unele orase de teroristi”, o referire la insurgentii sunniti care ocupa zone din nordul tarii.

Citeste si: ATENTATE SANGEROASE la BAGDAD, soldate cu cel putin 37 de MORTI

Statele Unite vor trimite portavionul George H.W. Bush in Golful Persic in urmatoarele ore pentru a fi disponibil in cazul in care presedintele Barack Obama decide efectuarea de raiduri aeriene in Irak, afirma surse oficiale americane citate de CNN, transmite Mediafax.

 Citeste si: TENSIUNI in IRAK: Personalul american al unei baze aeriene a fost EVACUAT

Presedintele Barack Obama a declarat ca nu vor fi trimise efective militare terestre in Irak, precizand ca exista alte optiuni. “Nu vom trimite efective militare combatante in Irak, dar am cerut echipei de consilieri in materie de securitate nationala sa pregateasca un eventai de optiuni pentru sustinerea fortelor de securitate irakiene”, a declarat Obama de la Casa Alba, subliniind ca “fara un efort politic, orice actiune militara va fi sortita esecului”.In paralel, Obama a indemnat liderii comunitatilor religioase din Irak sa puna capat disensiunilor.