Irak: SUA au efectuat primul RAID AERIAN contra jihadistilor

Pentru prima data de la lansarea campaniei lor aeriene impotriva STATULUI ISLAMIC, in urma cu o luna, in Irak, fortele americane au efectuat o lovitura contra unei pozitii JIHADISTE in apropiere de Bagdad, a informat luni un responsabil american, potrivit AFP.

De la 8 august, fortele americane au condus peste 160 de raiduri impotriva STATULUI ISLAMIC, in nordul si vestul Irakului.

Citeste si: LISTA TARILOR PARTICIPANTE LA COALITIA INTERNATIONALA IMPOTRIVA JIHADISTILOR DIN GRUPAREA STATUL ISLAMIC

Acest atac a avut loc in sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, care precizeaza ca operatiunea a fost efectuata cu scopul sustinerii armatei irakiene “in ofensiva sa impotriva TERORISTILOR din (cadrul gruparii) STAT ISLAMIC”.

De la aceasta pozitie JIHADISTA vizata de bombardamentul american “erau lansate tiruri catre militarii irakieni”, explica armata americana.

Un alt atac a avut loc in nordul Irakului, in apropiere de Sinjar, si a distrus sase vehicule apartinand gruparii STAT ISLAMIC (SI), potrivit CENTCOM. Aceste doua raiduri au avut loc “in cursul ultimelor 24 de ore”.

CIA: STATUL ISLAMIC NUMARA INTRE 20.000 SI 31.500 DE COMBATANTI IN IRAK SI SIRIA