Irak. Yasser al-Issawi, liderul ISIS din această țară, a fost ucis

Abu Yasser al-Issawi, liderul grupării jihadiste Stat Islamic din Irak, a fost ucis de forțele irakiene, anunță autoritățile din această țară, citate de presa internațională.

Abu Yasser al-Issawi era unul dintre membrii de rang înalt al ISIS. Coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite a efectuat un număr de ”cinci raiduri aeriene şi a ucis cel puţin zece jihadişti în provincia Kirkuk, la nord de Bagdad, declară surse din domeniul securităţii pentru AFP.

Abu Yasser al-Issawi se află, dă asigurări un militar irakian de rang înalt, între victimele acestor raiduri. Abu Yasser al-Issawi, pe numele său real Jabbar Salman Ali al-Issawi, a fost un irakian originar de la Fallujah, care a fost ”emirul” regiunii de nord a Bagdadului, iar apoi al nord-vestului sirian.

”Am promis acest lucru şi mi-am ţinut promisiunea. Răspunsul nostru împotriva SI a fost un trăsnet. Eroicele noastre forţe armate l-au eliminat pe comandantul Daesh (acronimul arab al SI) Abu Yasser al-Issaui într-o operaţiune a serviciilor de informaţii”, ”, a scris joi seara, pe Twitter, Mustafa al-Kazimi (foto), cel care a anunţat moartea lui Abu Yasser al-Issawi, citat de Reuters. Al-Issawi pretindea că este ”vice-califul” Statului Islamic, potrivit premierului irakian.

Sursa foto: BBC