IRAKUL a aprovizionat, din GRESEALA, membrii gruparii STAT ISLAMIC

Aviatia irakiana a parasutat, din greseala, provizii destinate militarilor irakieni constand din produse alimentare, apa si munitii intr-o zona controlata de combatantii islamisti din gruparea Stat Islamic, relateaza NBC News.

Proviziile erau destinate trupelor irakiene care participa la ofensiva impotriva islamistilor din gruparea terorista sunnita Stat Islamic in provincia al-Anbar, din vestul Irakului.

“In loc sa parasuteze proviziile in zona controlata de armata irakiana, unii dintre piloti le-au livrat in partea controlata de combatantii din gruparea Stat Islamic”, a declarat Hakim Al-Zamili, deputat in Parlamentul de la Bagdad si membru al Comisiei de Securitate si Aparare din Legislativul irakian.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC: Ostaticul britanic JOHN CANTLIE critica raidurile SUA in Irak intr-o inregistrare video

“Militarii nostri aveau mare nevoie de aceste provizii, insa, din cauza unei erori la nivelul comandamentului armatei irakiene si a lipsei de experienta a pilotilor, i-am ajutat pe combatantii SI sa ne ucida soldatii”, a adaugat oficialul irakian.

Un oficial din Ministerul irakian al Apararii a confirmat incidentul produs la 19 septembrie si a explicat ca unii dintre pilotii din aviatia irakiana “sunt tineri si nu au foarte multa experienta”. Autoritatile de la Bagdad au deschis o ancheta in legatura cu acest caz.

Gruparea terorista Stat Islamic a declansat in iunie o ofensiva de amploare in Irak si Siria, unde a proclamat un califat, dupa ce a preluat controlul asupra unor regiuni strategice.

CITESTE SI: Organizatia STAT ISLAMIC a ELIBERAT 70 de elevi kurzi rapiti in luna mai

Statele Unite au lansat la 8 august raiduri aeriene impotriva pozitiilor detinute de gruparea Stat Islamic in Irak, intr-o ofensiva la care participa si statele arabe din regiune. De asemenea, Statele Unite desfasoara din 23 septembrie o ofensiva si asupra unor pozitii ale SI in Siria.

Sursa foto: bbc.co.uk