IRAKUL este interesat de cooperarea cu ROMANIA in domeniul APARARII si al AGRICULTURII

Oficialii irakienii sunt interesati de identificarea unor noi modalitati de COOPERARE CU ROMANIA in domeniul industriei de APARARE si al IMPORTULUI DE CEREALE, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului (MECT), remis joi Agerpres.

SORIN ENCUTESCU, secretar de stat in MECT, a discutat cu noul ambasador al Irakului la Bucuresti, HUSSAIN SINJARI, si Lubna Khaleel Ibraheem, secretar adjunct.

Hussain Sinjari si-a exprimat interesul pentru identificarea unor noi modalitati de COOPERARE IN DOMENIUL INDUSTRIEI DE APARARE si a propus organizarea deplasarii unei delegatii romane in Irak pentru a discuta cu oficialii tarii gazda nevoile destinate apararii suveranitatii si integritatii teritoriului irakian. Ambasadorul Hussain Sinjari a exprimat, totodata, speranta intensificarii SCHIMBULUI DE DELEGATII SI DE TURISTI, in special tineri, care sa cunoasca Romania si eventual sa urmeze cursurile unor institutii de invatamant romanesc.

CITESTE SI: NATO asigura TURCIA de “SOLIDARITATEA SA PUTERNICA” in fata “TERORISMULUI”

Oficialul irakian a evidentiat contributia pe care ar avea-o deschiderea unei LINII AERIENE DIRECTE, intre Romania si Irak, la intensificarea schimburilor economice dintre cele doua state. Printre alte aspecte referitoare la relatiile de cooperare, ambasadorul Hussain Sinjari si-a manifestat interesul pentru cooperare in DOMENIUL AGRICOL, in special in legatura cu cresterea cantitatii de cereale pe care Irakul poate sa o importe din tara noastra.

Sursa foto: epochtimesromania