IRAKUL le cere americanilor sa efectueze RAIDURI AERIENE impotriva insurgentilor

IRAKUL solicita STATELOR UNITE ale AMERICII sa efectueze RAIDURI AERIENE impotriva pozitiilor combatantilor gruparii sunnite Stat Islamic in Irak si Levant, care ocupa provincii din nordul tarii si avanseaza spre Bagdad.

“IRAKUL a cerut oficial ajutorul STATELOR UNITE, in virtutea acordului de securitate bilateral, pentru efectuarea de RAIDURI AERIENE americane impotriva GRUPURILOR TERORISTE”, a declarat, potrivit AFP, Hoshyar Zebari, ministrul irakian de Externe.

Citeste si: IRAK: Aproximativ 5.000 de IRANIENI s-au oferit ca VOLUNTARI pentru a apara locurile sfinte siite 

STATELE UNITE au anuntat ca vor lua in considerare “toate optiunile disponibile” pentru stabilizarea IRAKULUI, inclusiv varianta RAIDURILOR AERIENE, sugerand chiar disponibilitatea de a trimite TRUPE pe teren. Portavionul George H.W. Bush si alte trei nave militare americane se afla in Golful Persic, pentru a fi disponibile in cazul in care STATELE UNITE vor demara OPERATIUNI in IRAK.

Citeste si: Jihadistii au atacat cea mai mare rafinarie din Irak

Nava americana USS Mesa Verde, avand la bord 550 de membri ai Fortelor navale si avioane de tip Osprey, a intrat luni in Golful Persic, pentru a furniza trupe in cazul in care se decide EVACUAREA ambasadei americane din Bagdad. In Golful Persic este si portavionul USS George H.W. Bush, care are la bord peste 70 de avioane si elicoptere militare. Portavionul este escortat de distrugatorul USS Truxtun si de crucisatorul USS Philippines Sea.

Sursa foto: realitatea.net