IRAN: Caricaturist trimis la INCHISOARE pentru un desen cu ATENTATELE DE LA PARIS (foto articol)

Caricaturistul iranian HADI HEIDARI a fost ARESTAT si condamnat la un an de INCHISOARE, dupa ce a postat pe INSTAGRAM o imagine reprezentand DISPERAREA PARIZIANA dupa ATENTATELE DE LA PARIS din 13 noiembrie, relateaza Le Figaro.

La 16 noiembrie, caricaturistul a postat pe Instagram o imagine ce infatisa un chip colorat in negru, cu doua lacrimi albastre, avand in centrul sau Turnul Eiffel, pe un fundal rosu. In aceeasi zi, Heidari a fost arestat de la locul de munca, cotidianul Shahrvand Daily din Teheran, unde ocupa functia de director artistic, si tranferat imediat la inchisoarea Evin.

“Un tanar agent in civil al fortelor de securitate ale statului a venit cu un mandat de arestare pe care i l-a aratat lui Hadi. L-a condus apoi catre un loc necunoscut”, au declarat doi colegi jurnalistilor de la Campania Internationala pentru Drepturile Omului in Iran.

Organizatia “Reporteri Fara Frontiere” a publicat un comunicat pe site-ul sau in care alerteaza comunitatea internationala in legatura cu aceasta arestare, care survine pe fondul unui val de retineri ale mai multor jurnalisti din Iran.

Sursa foto: Realitatea