IRAN, IRAK si SIRIA isi intaresc cooperarea impotriva STATULUI ISLAMIC

IRANUL, IRAKUL si SIRIA se vor reuni saptamana viitoare, la BAGDAD, pentru a-si intari cooperarea impotriva organizatiei STATUL ISLAMIC (SI), au declarat responsabili iranieni si sirieni, citati de mass-media, informeaza ADP.

Oficiali din trei tari vor avea saptamana viitoare o reuniune la Bagdad, pentru a-si CONSOLIDA INTELEGEREA in ceea ce priveste LUPTA IMPOTRIVA TERORISMULUI”, a declarat marti Ali Akbar Velayati, consilierul Ghidului Suprem iranian pentru probleme internationale, dupa o intrevedere cu ministrul sirian de interne, Mohammad al-Chaar, care efectueaza o vizita la Teheran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC ofera luptatorilor sai FEMEI SCLAVE drept “PREMIU” daca stapanesc CORANUL

”Iranul are relatii fraterne si istorice cu aceste doua tari (Irak si Siria). Saptamana viitoare vom fi martorii unei evolutii importante in relatiile dintre cele trei tari”, a adaugat Velayati. Citat de cotidianul sirian Al-Watan, apropiat puterii, ministrul sirian Mohammad al-Chaar a afirmat ca aceasta reuniune va avea drept scop ‘discutarea mecanismelor de cooperare si de coordonare strategice pentru combaterea terorismului’.

”Teroristii din SI sunt activi in Siria si Irak, prin urmare avem nevoie de coordonare la cel mai inalt nivel pentru a lupta impotriva terorismului”, a adaugat Al-Chaar, citat de agentia oficiala iraniana Irna.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a MINAT mai multe zone din orasul PALMIRA

Un protocol urmeaza sa fie semnat la Bagdad intre cele trei tari angajate impotriva ”TERORISMULUI, VIOLENTEI si EXTREMISMULUI”, a precizat la randul sau ministrul de interne iranian, Abdolreza Rahmani Fazli, care a parafat luni un prim proiect de acord in materie de securitate cu Siria.

Putere siita regionala, Iranul s-a angajat in lupta impotriva SI, care detine controlul asupra unor vaste teritorii in Siria si Irak. Teheranul a trimis consilieri militari si a furnizat sprijin financiar si militar guvernelor sirian si irakian, precizand totodata ca nu a desfasurat trupe in aceste tari.

 *sursa foto:rt.com