IRAN: Presedintele Rohani condamna atacul asupra AMBASADEI ARABIEI SAUDITE

Presedintele iranian HASSAN ROHANI a calificat duminica drept “TOTAL NEJUSTIFICABILE” atacurile comise sambata asupra AMBASADEI ARABIEI SAUDITE la Teheran si a consulatului saudit din Machhad, relateaza Agerpres.

“Actiunea condusa de un grup de extremisti ieri seara la Teheran si la Machhad (…) impotriva ambasadei si consulatului Arabiei Saudite, care trebuie sa fie din punct de vedere legal si religios sub protectia republicii islamice, este complet nejustificabila”, a declarat Rohani, citat de agentia oficiala Irna. Totodata, presedintele iranian a condamnat executarea liderului religios siit, seicul saudit NIMR BAQER AL-NIMR, aflata la originea acestor violente.

CITESTE SI: NOI PROTESTE LA TEHERAN IMPOTRIVA ARABIEI SAUDITE, DUPA EXECUTIA SEICULUI AL-NIMR

Rohani a cerut “ministrului de interne sa conlucreze cu puterea judiciara si cu ministrul informatiilor pentru a-i identifica pe agresori si a-i aduce in fata justitiei, pentru a se pune capat acestor actiuni hidoase si pentru ca securitatea reprezentantelor diplomatice sa fie asigurata”.

ARABIA SAUDITA a executat sambata 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care seicul NIMR AL-NIMR, provocand indignare in lumea siita si mai ales in IRAN.

Sursa foto: asianews