Iranul ar fi trimis inca o maimuta in spatiu

Iranul surprinde din nou dupa ce oficialii din aceasta tara precizeaza ca au trimis a doua maimuta in spatiu.

Trimiterea unei a doua maimute in spatiu de catre Iran face parte din programul ce vizeaza un zbor spatial uman. Conform site-ului presedintelui iranian, Hassan Rouhani, in lansarea rachetei numite Polo sau Cercetare in Farsi, Iranul a folosit prima data combustibil lichid, scrie romaniatv.net. Maimuta trimisa initial in spatiu a revenit pe Pamant in conditii de siguranta, insa, pe site nu se spune cand a avut loc lansarea si nu sunt oferite nici alte detalii.

Iranul pretinde frecvent progrese tehnologice, care sunt imposibil de verificat in mod independent, republica islamica laudandu-se ca vrea sa trimita un astronaut in spatiu, ca parte a unui ambitios program aerospatial. Iranul a anuntat ca a trimis prima maimuta in spatiu in luna ianuarie a acestui an, ea ajungand la o altitudine de 120 de km. Insa, fotografiile cu maimuta trimisa in spatiu au ridicat indoieli din partea observatorilor internationali in legatura cu succesul lansarii.

SUA si aliatii lor sunt ingrijorati ca tehnologia folosita in programul spatial ar putea fi folosita si pentru a dezvolta rachete cu raza lunga de actiune care potential ar putea fi inarmate cu focoase nucleare.

Sursa foto: romanialibera.ro