IRB NATIONS CUP 2014: EMERGING IRELAND a castigat, in premiera, TROFEUL

IRB NATIONS CUP 2014. Disputata duminica seara cu incepere de la ora 19.00 pe Stadionul National Arcul de Triumf din Capitala partida care a decis castigatoarea editiei 2014 a IRB NATIONS CUP a revenit echipei EMERGING IRELAND care a invins ROMANIA cu rezultatul de 31-10 (17-3).

IRB NATIONS CUP 2014. Inca din primul minut al jocului irlandezii au preluat initiativa si un atac periculos se putea finaliza in ternul nostru de tinta balonul insa nu a ajuns IAN KEATLEY fiind amanat astfel momentul deschiderii scorului.

Nu pentru multa vreme insa pentru ca verzii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care IAN KEATLEY nu a ezitat sa o joace la but si astfel din minutul 2 EMERGING IRELAND a modificat tabela de marcaj punand presiune asupra STEJARILOR.

IRB NATIONS CUP 2014. Replica ROMANIEI a venit reprede si dupa ce am reusit sa ne fixam adversarii in propriul teren prin gramezi spontane si moluri balonul a ajuns la FLORIN VLAICU care a egalat dintr-un dropgol.

CITESTE SI: IRB NATIONS CUP 2014: ROMANIA CASTIGA 20-18, partida cu RUSIA 

Initiativa a trecut cand o partea cand de cealalta pe greseala noastra irlandezii beneficiind de o penalitate ratata de IAN KEATLEY apoi FLORIN VLAICU nu a nimerit butul lovitura de pedeapsa fiind insa de la 40 de metri lateral stanga.

IRB NATIONS CUP 2014. Primul eseu al partidei s-a consemnat in minutul 30 atunci cand dupa ce FLORIN VLAICU  a stopat in extremis o actiune a lui CRAIG GILLROY, a venit o presiune constanta a inaintarii irlandezilor DOMINIC RYAN gasind bresa din defensiva ehipei noastre. IAN KEATLEY a transformat iar EMERGING IRELAND s-a desprins la 10-3.

IRB NATIONS CUP 2014. Reusita a dat aripi elevilor lui Dan McFaraland care dupa numai doua minute au initiat un atac prin PAUL MARSHALL incursiunea acestuia fiind finalizata in terenul nostru de tinta de CRAIG GILLROY,incercarea fiind transformata de IAN KEATLEY.

IRB NATIONS CUP 2014. Finalul de repreiza ne apartine si jucand in superioritate numerica, dupa ce JOHN MURPHY a primit cartonas galben, incercam dar fara success sa inscriem puncte si astfel la pauza EMERGING IRELAND a intrat cu un avavntaj de 17-3.

IRB NATIONS CUP 2014. Repriza a doua a inceput cu ROBIN COPELAND suprinzand apararea noastra si dupa o cursa solitara inchizatorul irlandezilor a marcat a treia incercare a partidei, transformarea lui IAN KEATLEY marind ecartul la o diferenta de 19 puncte in favoarea insularilor.

IRB NATIONS CUP 2014. Pana la mijlocul mitanului secund jocul s-a echilibrat STEJARII incercand sa revina in ciuda faptului ca am evoluat in inferitoritate numerica dupa ce GABRIEL CONACHE a primit cartonas galben, FLORIN SURUGIU avand o incursiune personala de toata frumusetea insa fara rezultat pe tabela de marcaj.

CITESTE SI: IRB Nations Cup 2014: Romania – Uruguay 34-16 (13-13) 

IRB NATIONS CUP 2014. Finalul a fost electrizant, DAVE FOLEY a primit cartonas galben iar dupa o actiune in care GABRIEL CONACHE s-a pripit la cinci metri de terenul de tinta a venit un eseu de penalizare sub presiunea constanata a inainatrii noastre. Din pozitie usoara FLORIN VLAICU a transformat rezultatul devenind 24-10.

IRB NATIONS CUP 2014. La ultima faza a partidei ANDREW CONWAY a scapat spre eseu fiind blocat neregulmentar si astfel EMERGING IRELAND a beneiciat de un eseu de penalizare transformat de IAN KEATLEY care a stabilit rezultatul final : EMERGING IRELAND -Romania 31-10.

IRB NATIONS CUP 2014. Cu acest succes EMERGING IRELAND a castigat in premiera IRB Nations Cup dupa trei victorii obtinute, toate cu punct bonus ofensiv, in acelasi timp ROBIN COPELAND fiind desemnat cel mai valoros jucator la competitiei.

Sursa text si foto: FRR.RO