IRB NATIONS CUP 2014: ROMANIA – EMERGING IRELAND, 19.00, TVR 2 / STEJARII isi apara trofeul

IRB NATIONS CUP 2014. Dupa victoriile obtinute in ambele partide din primele doua etape ROMANIA si EMERGING IRELAND se vor intalni duminica, atunci cand la capatul celor 80 de minute vom afla numele castigatoarei IRB NATIONS CUP editia 2014.

IRB NATIONS CUP 2014. Intalnirea dintre Stejari si Emerging Ireland va fi una in premiera si aceasta pentru ca selectionata secunda a irlandezilor participa pentru a doua oara la un turneu dupa ce anul trecut a debutat la IRB Tbilisi Cup.

IRB NATIONS CUP 2014. Intorcandu-ne in timp vom gasi insa o disputa care a opus Stejarilor selectionata secunda a Irlandei, in 1980 la Dublin dupa un turneu reusit al echipei noastre in partida vedeta inregistrandu-se un 13-13 cu Ireland XV pentru care au evoluat nume grele precum Fergus Slattery, Francis Quinn, Ollie Campbel, Tony Ward sau Phil Orr.

IRB NATIONS CUP 2014. Si pentru ca am intors filele istoriei merita amintit si faptul ca una dintre partidele frumoase in care Stejarii s-au confruntat cu Irlanda a fost cea din 1998 contand pentru calificarile pentru Cupa Mondiala editia 1999.

CITESTE SI: IRB NATIONS CUP 2014: ROMANIA CASTIGA 20-18, partida cu RUSIA

Cum ambele natiuni obtinusera deja calificarea invingand Georgia, lipsite de apasarea unei mize reale, Stejarii si irlandezii au facut un joc cu 12 eseuri, pentru noi Brezoianu, Fugigi, Solomie si Vioreanu dubla marcand un total de cinci eseuri, cele mai multe inscrise intr-o singura partida contra Irlandei.

IRB NATIONS CUP 2014. Desigur datele problemei de acum sunt altele, Romania si Emerging Ireland luptand pentru un titlu cu valoare motivationala, in acelasi timp jucatorii care se for afla fata in fata avand sansa de a demonstra ca isi merita locul in primul XV pentru viitoarele competitii cu miza majora.

IRB NATIONS CUP 2014. Stejarii au acumulat opt puncte dupa doua succese, fara bonificatie ofensiva, insa mai presus de acest aspect ramane faptul ca in lipsa unor titulari de baza echipa a continuat pe acelasi drum si cu aceeasi viziune de joc gandita de Lynn Howells inca de anul trecut.

IRB NATIONS CUP 2014. S-a vazut ca indiferent de formula de joc trimisa in teren rolul inaintarii a ramas acelasi, de a duce greul pana in aproprierea terenului de tinta al adversarilor unde fie acestia au cedat presiunii fie Florin Vlaicu a concretizat in puncte loviturile de pedeapsa.

IRB NATIONS CUP 2014. Emerging Ireland a jucat ceea ce era de asteptat de la o echipa cu un lot de jucatori dintre care unii au imbracat deja tricoul primei echipe reprezentative, altii fiind etapa de etapa remarcati in competitia francizelor celtice si italiene, Rabo Direct Pro 12.

CITESTE SI: IRB Nations Cup 2014: Romania – Uruguay 34-16 (13-13) 

IRB NATIONS CUP 2014. Cu un apetit ofensiv deosebit verzii au marcat un total de 17 eseuri, de doua ori mai multe decat totalul celorlalte trei competitoare la un loc, mai mult chiar Rusia si Uruguay reusind sa inscrie in fata purtatorilor frunzei de trifoi numai trei puncte ceea ce pune in evidenta si defensiva acestora.

IRB NATIONS CUP 2014. Pentru partida de duminica irlandezii l-au pierdut pe Luke McGrath acesta urmand a fi inlocuit de Michael Heaney de la Ulster, din tabara noastra urmand sa lipseasca fiind accidentati Otar Turashvili si Marian Drenceanu locul lor fiind luat de Alexandru Oancea (Stiinta Baia Mare) respectiv Marius Antonescu (Dinamo Bucuresti).

IRB NATIONS CUP 2014. Romania-Emerging Ireland, finala IRB Nations Cup 2014 se va disputa duminica, 22 iunie pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 19:00, fiind transmisa in direct pe TVR 2 si Rugby TV.

Sursa foto si text: frr.ro