IRB NATIONS CUP 2014: STEJARII debuteaza in compania URUGUAYULUI de la ora 19.00, TVR 2

Obisnuita competitie IRB NATIONS CUP revine la Bucuresti, pentru a opta editie, incepand cu data de vineri, 13 iunie. In partida de debut vor evolua EMERGING IRELAND si RUSIA, in timp ce Stejarii vor intra pe teren de la ora 19.00 impotriva echipei din URUGUAY, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Rugby (FRR).

IRB NATIONS CUP. Conferinta de presa dinaintea evenimentului i-a avut ca protagonisti pe cei patru capitani, Mihai Macovei (Romania), Alexandr Voitov (Rusia), Nicolas Klappenbach (Uruguay), Dominic Ryan (Emerging Ireland), vice-presedintele Federatiei Romane de Rugby (FRR) cu prerogative de presedinte in urma demisiei lui Alin Petrache, George Boroi dar si directorul de turneu din partea IRB, Simon Kibble.

Dupa ce au reusit sa castige trofeul IRB NATIONS CUP in ultimii doi ani, Stejarii sunt increzatori ca si anul acesta vor reusi aceasi performanta.

Citeste si: IRB Nations Cup 2013 / Romania a invins Rusia la debut 

IRB NATIONS CUP. MIHAI MACOVEI, capitanul echipei ROMANIEI, a declarat: ”Vom avea o echipa tanara si dorim sa oferim un spectacol de calitate suporterilor. Primul joc este mereu cel mai important. Pentru noi este jocul cu formatia din Uruguay. Am reusit sa castigam aceasta competitie anul trecut, iar acum vrem sa dam tinerilor posibilitatea sa se exprime. Avem cativa jucatori accidentati, iar alții au avut un sezon foarte incarcat, asa ca se da ocazia tinerei generatii sa se exprime. Acest turneu este o ocazie buna pentru jucatorii tineri in vederea Cupei Mondiale din 2015”.

IRB NATIONS CUP. ALEXANDR VOITOV, capitanul echipei RUSIEI, a spus: ”Este o mare placere sa revin intr-un oras asa de ospitalier ca Bucurestiul. Dorim sa aratam spectatorilor cel mai bun joc al nostru. Toate cele trei adversare sunt puternice. Rusia are putine jocuri internationale si pentru acest lucru, jocurile din cadrul IRB Nations Cup sunt importante”.

IRB NATIONS CUP. NICOLAS KLAPPENBACH, capitanul echipei din URUGUAY, a declarat: ”Este o mandrie pentru noi sa jucam din nou la Bucuresti. Vrem sa facem un joc bun. Avem de intalnit adversari agresivi”.

Citeste si: IRB Nations Cup / “Stejarii” au invins si “Jaguarii”, scor 30-8 

IRB NATIONS CUP. DOMINIC RYAN, capitanul EMERGING IRELAND, a declarat: ”Este imbucurator sa vezi ca distanta dintre echipele din primul esalon valoric si cel de-al doilea se micsoreaza. Din echipa de anul trecut care a participat la Tbilisi Cup, cinci jucatori sunt acum alaturi de echipa de seniori. Acest turneu ne ofera ocazia sa ne aratam talentul. Toate echipele participante sunt puternice si speram intr-un turneu reusit”.

IRB NATIONS CUP 2014 se desfasoara pe parcursul a trei zile, 13,18 si 22 iunie, meciurile fiind programate de la ora 16.00 si de la ora 19.00. Ambele meciuri de vineri vor fi transmise in direct de TVR2.

ROMANIA debuteaza in compania URUGUAYULUI

IRB NATIONS CUP. ROMANIA si URUGUAY vor fi conduse la centru de tanarul canadian in varsta de 25 de ani, Chris Assmus. In 2013, acesta debuta in partidele test ca arbitru principal in meciul Uruguay – Spania. Secunzii lui Assmus din primul meci al Stejarilor de la IRB NATIONS CUP 2014 vor fi romanii Razvan Vasiliu si Gabriel Seitan. Arbitri numarul 4, respectiv 5 vor fi Razvan Anorocioaei si Danut Frasineanu.

Biletele sunt disponibile in retelele www.bilete.ro, www.myticket.ro dar si la magazinul oficial al Federatiei Romane de Rugby din Bd-ul Marasti nr. 18-20.

Programul complet al competitiei este:

13.06.2014 – Emerging Ireland v Rusia – ora 16.00
13.06.2014 – Romania v Uruguay – ora 19.00
18.06.2014 – Emerging Ireland v Uruguay – ora 16.00
18.06.2014 – Romania v Rusia – ora 19.00
22.06.2014 – Rusia v Uruguay – ora 16.00
22.06.2014 – Romania v Emerging Ireland – ora 19.00.

Toate partidele se vor disputa pe stadionul de langa Arcul de Triumf.

Sursa foto: frr.ro