IRES: 84 la suta dintre romani cred ca SIMONA HALEP merita sa CASTIGE turneul de la ROLAND GARROS

In opinia a 84 la suta dintre romani, SIMONA HALEP ar fi meritat sa CASTIGE turneul de tenis de la ROLAND GARROS, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

O parere contara au avut noua la suta dintre respondenti, care au afirmat ca sportiva romanca nu ar fi meritat sa CASTIGE competitia.

Un sfert dintre cei intervievati au un grad ridicat de optimism in ceea ce priveste parcursul SIMONEI HALEP la Wimbledon si cred ca jucatoarea romanca va castiga cu siguranta acest turneu, iar 57 la suta considera ca victoria este probabila.

Citeste si: WTA: SIMONA HALEP este, OFICIAL, pe locul trei al clasamentului mondial

Potrivit autorilor studiului, 60 la suta dintre participantii la cercetare spun ca au urmarit unele din meciurile SIMONEI HALEP de la ROLAND GARROS, iar 13 la suta declara ca au urmarit toate meciurile sustinute de sportiva romanca la acest turneu.

Barbatii, cei peste 65 de ani, locuitorii din mediul urban, cei cu studii superioare si care locuiesc in regiunea de sud a tarii sunt categoriile de public care au urmarit toate meciurile de la ROLAND GARROS disputate de SIMONA HALEP.

Citeste si: SIMONA HALEP a pierdut FINALA de la ROLAND GARROS dupa un meci SENZATIONAL

ILIE NASTASE este indicat de o treime dintre respondenti drept sportivul roman care a castigat, in trecut, turneul ROLAND GARROS. 15 la suta dintre cei chestionati o indica pe VIRGINIA RUZICI, iar opt la suta pe ION TIRIAC. 43 la suta dintre cei chestionati nu reusesc sa indice numele unui un castigator roman la ROLAND GARROS.

Sondajul a fost realizat pe 10 iunie pe un esantion format din 1.102 indivizi de 18 ani si peste. Eroarea mazima tolerate este de ±3 la suta. 

Sursa foto: unimedia.info