IRES: 91 la suta dintre romani se MANDRESC cu NATIONALITATEA lor

Romanii se MANDRESC cu NATIONALITATEA din care fac parte si au incredere in viitor, potrivit unui sondaj de opinie prezentat luni de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

“Daca 45 la suta dintre romani se auto-evalueaza ca fiind mai degraba fericiti, 36 la suta spun ca sunt mai degraba nefericiti, iar 18 la suta se pozitioneaza nici fericiti, nici nefericiti. 91 la suta dintre romani se simt mandri ca sunt romani, dar cred ca romanii sunt mai degraba ghinionisti decat norocosi”, potrivit autorilor studiului.

Totodata, 85 la suta dintre cei chestionati spun ca au incredere in viitor, cu noua la suta mai multi decat in luna septembrie. De asemenea, daca in septembrie 24 la suta dintre participantii la studiu declarau ca nu mai au nicio speranta pentru viitorul tarii, la finele lui noiembrie doar 19 la suta mai sunt in acord cu aceasta afirmatie.

Citeste si: SONDAJ IRES: Romanii cred ca tara are nevoie de o SCHIMBARE

Romanii au o parere buna si in privinta inteligentei lor, 73 la suta dintre respondenti fiind de acord cu afirmatia conform careia romanii sunt mai inteligenti decat majoritatea europenilor.

Citeste si: SONDAJ: Romanii se simt protejati de ALIANTA NATO

In plus, participantii la sondaj considera ca Romania este o tara civilizata (51 la suta) — in timp ce 45 la suta cred contrariul — si o tara frumoasa (48 la suta).

Studiul IRES a fost realizat pe 25 noiembrie, pe un esantion reprezentativ de 1.330 de persoane de peste 18 ani, cu o marje de eroare de ±2,8 la suta.