IRES: Majoritatea romanilor cred ca intre PRESEDINTE si PREMIER va exista o COLABORARE BUNA in 2015

Cei mai multi dintre romani considera ca lucrurile in tara noastra merg in directia buna, dar in contextul unui optimism crescut cu privire la evolutia economiei in 2015 raman totusi rezervati in privinta nivelului lor de trai, potrivit unui studiu IRES transmis sambata presei.

Pe fondul unui nivel de incredere ridicat cu privire la directia in care merge tara, 50 la suta dintre participanti considera ca directia este buna, 36 la suta ca este gresita, iar 14 la suta nu pot aprecia care este directia in care se indreapta lucrurile, arata realizatorii sondajului.

Potrivit cercetarii, 61 la suta dintre romani anticipeaza ca intre PRESEDINTE si PREMIER va exista o COLABORARE BUNA in 2015.

Citeste si: IRES: POMPIERII si MILITARII conduc in TOPUL increderii ROMANILOR

De asemenea, 68 la suta dintre respondenti cred ca in acest an in Romania va avea loc o crestere economica si alti 67 la suta anticipeaza cresterea investitiilor straine. 49 la suta dintre respondenti cred ca nivelul de trai din tara noastra va creste si o treime dintre intervievati sunt de parere ca va ramane la fel, iar 17 la suta considera chiar ca va scadea.

Peste jumatate dintre cei intervievati — 54 la suta — sunt pesimisti in ceea ce priveste posibilitatea ridicarii vizelor pentru cetatenii romani de catre SUA.

Totodata, 46 la suta cred ca, in 2015, se va reusi realizarea unei reforme in PSD, in timp ce 33 la suta cred contrariul.

Citeste si: IRES: Peste 40% dintre ROMANI au DATORII neplatite; aproximativ 29% au facut o achizitie in 2014

Romanii sunt mai rezervati atunci cand anticipeaza viitorul lor in noul an — 43 la suta considera ca veniturile lor vor creste in noul an, in timp ce 39 la suta cred ca vor ramane la fel ca si in 2014.

Sondajul a fost realizat in perioada 19-20 decembrie 2014 pe un esantion de 1.131 indivizi de 18 ani si peste, reprezentativ la nivel national. Eroarea maxima tolerata este de ± 2,9 la suta.

 Sursa foto: psnews.ro