IRINA BEGU a pierdut finala turneului WTA de la MOSCOVA

Irina Begu a pierdut finala turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii in valoare de 710.000 dolari, fiind invinsa duminica in trei seturi, 6-4, 5-7, 6-1, de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cap de serie numarul 6 la aceasta competitie de categoria Premier.

Castigatoarea a fost recompensata cu un cec in valoare de 120.000 dolari si 470 de puncte WTA, in timp ce finalistei i-au revenit 64.000 dolari si 305 puncte WTA.

Irina Begu si Anastasia Pavliucenkova s-au mai intalnit o singura data pana in prezent, anul trecut, in sferturile de finala ale turneului WTA de la Seul, victoria revenind si atunci sportivei din Rusia (6-2, 6-2).

CITESTE SI: Irina-Camelia Begu, INVINGATOARE in proba de dublu a turneului de la Seul 

Begu (24 ani, locul 61 WTA) a castigat pana in prezent un singur titlu la simplu in circuitul profesionist feminin, in anul 2012 la Taskent (Uzbekistan), in timp ce Pavliucenkova (23 ani, locul 30 mondial) si-a trecut cu aceasta ocazie in palmars al saptelea titlu WTA din cariera sa.

Este pentru al doilea an consecutiv cand o reprezentanta a Romaniei a disputat finala turneului de la Moscova, dupa ce anul trecut Simona Halep a castigat aceasta competitie, invingand-o in ultimul act pe australianca Samantha Stosur (7-6, 6-2).

CITESTE SI: IRINA BEGU s-a calificat in finala Kremlin Cup de la Moscova 

In drumul sau catre finala, Irina Begu a reusit sa elimine doua jucatoare din Top 20, rusoaica Elena Makarova (locul 12 WTA si a 2-a favorita a competitiei), pe care a invins-o in optimile de finala (6-4, 6-4) si cehoaica Lucie Safarova (locul 17 WTA, cap de serie nr.4 la Moscova), de care a trecut in semifinale (7-6, 1-6, 6-3).

Sursa foto: wtatennis.ro