UPDATE. IRINA SCHROTTER, celebra creatoare de moda, audiata la DIICOT intr-un dosar de SPALARE DE BANI

Celebra creatoare de moda Irina Schrotter si sotul ei, Zaharia Schrotter, vor fi adusi miercuri la sediul central DIICOT pentru a fi audiati intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI, in acest caz PREJUDICIUL ridicandu-se la peste 1 milion de euro.

Update 11.05:

“Asa cum publicul stie despre activitatea mea, am sute de angajati la Iasi, cu actele platite la zi. Toate taxele platite la zi, spre deosebire de mii de oameni din Romania care au averi fabuloase si pe care nimeni nu-i verifica. La Iasi nu au loc perchezitii, nu stiu de unde aveti aceste informati”, a declarat Irina Schrotter, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

“Sotul meu a fost sunat de un procuror de la DIICOT Bucuresti, i s-a adus la cunostinta ca o doamna a facut o reclamatie privind aceste fapte si am fost rugati sa venim la Bucuresti, pentru a raspunde la intrebari. Nu o cunoastem pe aceasta persoana.

 Mi se pare suspect acest moment. Eu sunt o persoana vocala, care spune ce gandeste si care a deranjat de multe ori prin pozitiile mele. Concluzia mea la o prima evaluare e ca este o incercare de intimidare, pentru ca nimic din ce am facut in cei 25 de ani de activitate nu se afla in afara legii. Eu sunt in diverse tari in acest moment. Voi ajunge si eu la audieri, saptamana viitoare. Mi-as dori sa vad ca in Romania sunt cautate averile care nu pot fi justificate”, a incheiat creatoarea de moda.

Stire initiala

ZAHARIA SCHROTTER a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.00, iar CREATOAREA DE MODA a fost citata sa vina tot miercuri pentru a da declaratii.

Pana in prezent nu a fost pusa sub invinuire nicio persoana, fiind inceputa urmarirea penala doar in rem, pentru fapte de intiere si constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscale, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Citeste si: ADINA BUZATU, URMARITA PENAL PENTRU EVAZIUNE SI SPALARE DE BANI

Alaturi de sotii Schrotter, in atentia anchetatorilor in aceasta cauza sunt si alti oameni de afaceri din Iasi, fiind vizate TRANZACTII in principal cu produse si materiale de constructii, care ar fi fost vandute la pret supraevaluat, iar banii obtinuti ar fi ajuns la societati din strainatate, intre care si firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienta, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaratii atat pe sotii SCHROTTER, cat si alte persoane suspectate in acest caz.

PREJUDICIUL produs in aceasta cauza, prin evaziune fiscala si spalare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.

UPDATE. DEPUTAT PSD DE TELEORMAN VIZAT DE DNA. PERCHEZITII IN TREI JUDETE INTR-UN DOSAR DE CORUPTIE

Sursa foto: businessmagazin.ro