IRINA SCHROTTER: “Nu am nici o calitate in dosarul de EVAZIUNE FISCALA”

Creatoarea de moda IRINA SCHROTTER a declarat joi, dupa ce a fost audiata la DIICOT, ca nu are nicio calitate in dosarul de EVAZIUNE, in care este vorba de o sesizare “indreptata 75 la suta impotriva unui om de afaceri din Iasi”, in cazul ei fiind semnalata de catre reclamanta o singura fapta.

IRINA SCHROTTER a fost audiata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organziata si Terorism (DIICOT) in dosarul in care sunt vizati oameni de afaceri din Iasi, pentru fapte de evaziune fiscala.

Aceasta a declarat ca a dat declaratii in fata anchetatorilor in cazul sesizarii unei reclamante, care vineri urmeaza sa vina la DIICOT.

Citeste si: IRINA SCHROTTER VA FI DECORATA DE CASA REGALA A ROMANIEI

“Reclamanta este Delia Dumitrescu, sotia jurnalistului Catalin Dumitrescu, de la Buna Ziua Iasi si de la o redactie din Capitala”, a precizat IRINA SCHROTTER.

In ce priveste faptele invocate de reclamanta in dosar, IRINA SCHROTTER a spus ca 75 la suta dintre acestea vizeaza un om de afaceri din Iasi.

“In privinta mea, nu exista decat o singura fapta semnalata, care nu este adevarata. Se refera la faptul ca una dintre companiile mele ar fi facut o investitie la Vetrisoaia, din fonduri europene, ceea ce nu este adevarat, pentru ca in cazul proiectului de la Vetrisoaia sunt investitii din fonduri proprii. Noi nu am accesat niciodata fonduri europene”, a spus Irina Schrotter.

Creatoarea de moda a mai aratat ca prin furnizarea de catre televiziuni a informatiei ca ea si sotul sau au comis fapte prin care au fraudat fonduri europene, companiile sale au suferit prejudicii de imagine si materiale, astfel ca se va indrepta cu actiuni impotriva institutiilor de presa.

Intrebata daca va reveni la DIICOT, IRINA SCHROTTER a spus ca spera sa nu mai vina, dar ca va raspunde, oricand este nevoie, la solicitarea organelor judiciare.

Sotul creatoarei de moda, ZAHARIA SCHROTTER, a fost audiat in 24 septembrie la DIICOT, el declarand atunci ca nici el si nici sotia sa nu au calitate de suspect in dosarul de evaziune fiscala.

Citeste si: UPDATE. IRINA SCHROTTER, CELEBRA CREATOARE DE MODA, AUDIATA LA DIICOT INTR-UN DOSAR DE SPALARE DE BANI

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, sotii SCHROTTER nu au calitatea de suspecti in dosarul in care se fac cercetari pentru fapte de evaziune fiscala.

Procurorii DIICOT fac cercetari in acest dosar pentru initiere si constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro. 

Sursa foto: business24.ro