Irina Walker, fiica regelui Mihai, va fi judecata in stare de libertate

irina-fiica-regele-mihai

Principesa Irina si sotul ei au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare si vor fi judecati in stare de libertate, potrivit unei decizii luate vineri de Tribunalul Federal din Portland.

Desi capetele acuzarii au cerut ca principesa Irina si John Wesley Walker sa ramana dupa gratii, deoarece ar exista riscul sa fuga in Elvetia sau in Romania, instanta a decis totusi sa-i lase in libertate.

Cei doi vor purta bratari de localizare, li s-au retinut pasapoartele si nu au voie sa paraseasca localitatea in care locuiesc. Procesul va incepe pe 15 octombrie 2013. 

Fiica regelui Mihai si sotul sau au fost acuzati de organizare de pariuri ilegale si lupte de cocosi, la ferma lor din Oregon, Statele Unite. La audiere, cei doi au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare formulate impotriva lor. Pentru fiecare dintre ele risca o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Regele Mihai, profund instristat de arestarea fiicei sale

Casa Regala a reactionat la arestarea fiicei regelui Mihai de catre autoritatile din SUA, pentru organizarea de lupte cu cocosi si pariuri ilegale, infractiune pentru care principesa Irina risca 5 ani de inchisoare.

Regele Mihai s-a declarat profund instristat de arestarea fiicei sale, principesa Irina, de catre autoritatile din SUA, dar aduce aminte de prezumtia de nevinovatie si asteapta de la autoritatile si justitia din Oregon o solutie justa, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

“Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa. Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz. Majestatea Sa spera, de asemenea, ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze, asa cum este legal si moral, de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment”, se arata in comunicat.

Reamintim ca politia federala a statului Oregon a descins, joi, la locuinta principesei Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, si a sotului sau, John Wesley Walker, fost adjunct de serif. Acestia au fost arestati pentru organizarea de lupte ilegale cu cocosi. 

Irina Walker, in varsta de 60 de ani, este cunoscuta drept Irina Kreuger, una dintre fiicele ultimului rege al Romaniei, Mihai. Fiica regelui Mihai si sotul sau, 67 de ani, urmeaza sa fie adusi in fata unui judecator vineri, in acelasi caz urmand a fi judecate alte 12 persoane din Oregon.