IRINEL POPESCU, la DNA pentru a fi audiat intr-un DOSAR de CORUPTIE

Medicul IRINEL POPESCU s-a prezentat miercuri la DNA, pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie, informeaza Agerpres. Fostul sef CNAS IRINEL POPESCU a fost audiat si pe 24 mai de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Irinel Popescu mai fusese la DNA si pe 16 martie.

IRINEL POPESCU si VASILE CIURCHEA, fosti presedinti ai CNAS si mai multi fosti si actuali directori ai Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu, intr-un dosar in care se acuza ca SC HP ROMANIA SRL ar fi incasat 16,8 mil euro in mod ilegal pentru informatizarea institutiei.

Potrivit procurorilor, in perioada 2007-2009, intre CNAS si HP Romania S.R.L au fost incheiate mai multe acte aditionale la un contract de informatizare a institutiei, prin care au fost achizitionate servicii suplimentare de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP) la preturi supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om in cazul a doua dintre actele aditionale acte si de 760/zi-om, in cazul unui alt act aditional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar.  In dosar este urmarita penal si firma HP ROMANIA SRL, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Sursa foto: jurnalul