IRLANDA DE NORD – ROMANIA 0-0: Egal cat o calificare dupa un joc modest al nationalei noastre

Macinata de accidentari dar si cu presiunea victoriei UNGARIEI in fata FINLANDEI, nationala ROMANIEI era obligata sa nu piarda la Belfast, in fata IRLANDEI DE NORD, pentru a pastra primul loc in grupa. Iar acest obiectiv a fost indeplinit, in ciuda unei evolutii neconvingatoare a elevilor selectionerului Anghel Iordanescu. 

ROMANIA a inceput partida in formula TATARUSANU – PAPP, CHIRICHES, GRIGORE, SEPSI – PREPELITA, PINTILII – TORJE, MAXIM, CHIPCIU – KESERU, iar pe parcursul meciului au mai intrat STANCU, FLORIN ANDONE si TAMAS. Gabi Torje a parut cel mai activ jucator al echipei noastre, ratand cate o ocazie in fiecare repriza. De asemenea, Alex Chipciu a ratat o ocazie uriasa in minutul 31, cand a trimis foarte slab spre poarta nord-irlandezului McGovern. 

De partea cealalta Irlanda de  Nord a avut posesia si a semnat un numar de ocazii prin EVANS (min 45), LAFFERTY (min 84) si NORWOOD (min 85) dar de fiecare data portarul Ciprian TATARUSANU a fost la locul potrivit. 

Tinand cont de jocul rezultatelor din aceasta etapa, Romania si-a asigurat in mare masura o pozitie in primele trei din Grupa F, care ar permite calificarea cel putin la barajul pentru EURO 2016. In celelalte meciuri UNGARIA a castigat in deplasare la FINLANDA, scor 2-1, iar GRECIA a pierdut inca o data surprinzator cu scorul de 2-1, in fata INSULELOR FEROE. 

In acest moment situatia din Grupa F este urmatoarea: 1. Romania – 14 pct, 2. Irlanda de Nord – 13 pct, 3. Ungaria – 11 pct, 4. Insulele Feroe – 6 pct, 5. Finlanda 4 pct, 6. Grecia – 2 pct. 

Urmatoarele partide pentru Romania vor fi in luna septembrie, in deplasare la Budapesta cu Ungaria (4 septembrie) si acasa cu Grecia (7 septembrie). 

*sursa foto: gsp.ro