Isarescu: Podul Calafat-Vidin poate concura sa apara pe bancnotele euro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, este de parere ca podul Calafat-Vidin, New Europe asa cum a fost mai nou denumit, ar putea concura in viitor sa apara pe una din bancnotele de euro.

“Pentru ca pe bancnotele de euro se folosesc poduri ca simbol al unitatii europene, al comunicarii, al solidaritatii, cred ca si acest pod poate concura in viitor sa apara pe una din bancnotele de euro”, a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a mai spus ca in anul 2000, pe vremea cand era premier si s-a semnat contractul pentru constructia acestui pod, nu se gandea ca va dura atat de mult constructia lui.

“Nu atat de repede ca romanii, care au facut la 100 de kilometri de aici un pod in doi ani, dar oricum speram sa-l facem mai repede”, a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR s-a aratat impresionat de cum arata podul Calafat-Vidin si a subliniat ca un pod european, care uneste doua parti ale Europei.

“Acum, pentru ca il vad finalizat, nu numai ca am bucurie, dar sunt impresionat de cum arata. Este efectiv un pod frumos, un pod european, solid, eficient, care uneste doua parti ale Europei”, a mentionat guvernatorul BNR.

De precizat ca Mugur Isaresc este cel care a semnat in martie 2000, in calitate de prim-ministru, acordul romano-bulgar referitor la construirea unui nou pod mixt.