ISJ Arges va efectua verificari in toate cantinele scolare in urma cazurilor cu toxiinfectie alimentara din Arges

Toate cantinele unitatilor de invatamant din judetul Arges urmeaza sa fie verificate de catre ISJ Arges dupa ce zeci de elevi ai unei scoli din Pitesti au ajuns in spital cu toxiinfectie alimentara, informeaza Agerpres.ro.

“Suntem si noi in alerta, am deschis o ancheta la nivelul unitatii pentru a vedea daca procedura de la Scoala Ion Luca Caragiale a fost respectata (…) Lucrul acesta se va face pentru toate unitatile de invatamant saptamana viitoare, unitati de invatamant unde fie avem cantine scolare, fie avem programe in desfasurare de tip step-by-step sau de tip after-school. (…) Nu sunt situatii de acest gen in alte zone sau la alte unitati de invatamant din Pitesti, dar cu scopul de a preveni, vrem sa verificam daca procedurile sunt respectate si daca elevilor nostri (…) li se administreaza alimente in conditii de igiena maxima”, a declarat inspectorul scolar general Dumitru Tudosoiu.

Printre masurile luate de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges se numara suspendarea temporara a programului after-school de la Scoala Ion Luca Caragiale, unde au aparut cazurile de toxiinfectie alimentara.

CITESTE SI: 17 COPII de la o scoala din PITESTI, internati cu TOXIINFECTIE ALIMENTARA. In jur de 180 de elevi au servit masa la cantina scolii. UPDATE

“Tot in scop preventiv, am considerat ca la aceasta unitate de invatamant, pana la inchiderea anchetei sau pana ce vom avea niste rezultate (…), programul nu se va desfasura in regimul in care s-a desfasurat pana acum, copiii vor pleca acasa pe program traditional. Vor invata de dimineata de la ora 8 pana la ora 12, fara a ramane si a servi masa in incinta unitatii de invatamant”, a precizat inspectorul scolar general.

Tudosoiu a mentionat ca unitatea de invatamant respectiva nu beneficiaza de o cantina proprie, iar copiii servesc masa la o cantina cu care a fost incheiat un contract in acest sens.

“Nu este cantina unitatii de invatamant (…), alimentarea copiilor se realizeaza externalizat, daca nu ai posibilitati proprii de cantina. Deci exista un contract la nivelul unitatii de invatamant, pe care asociatia de parinti l-a incheiat cu o societate comerciala. De opt ani se deruleaza si in fiecare an se reinnoieste acest contract. Nu au fost probleme pana acum, responsabilitatea procurarii alimentelor si a prepararii lor cred ca este in sarcina agentului economic”, a explicat inspectorul.

Sursa foto: evz