ISMB: 26 unitati de invatamant din Bucuresti nu au AUTORIZATII SANITARE de functionare

Un numar de 26 de unitati de invatamant nu aveau autorizatii sanitare de functionare, la inceputul lunii septembrie, inainte de finalizarea controalelor in cele 419 scoli si gradinite din Capitala, a declarat joi Marian Banu, purtatorul de cuvat al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

“Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti continua controalele in cele 419 unitati de invatamant din Capitala. In momentul de fata, avem 26 de unitati care nu au AUTORIZATIE SANITARA de functionare, dar nu au fost controlate toate unitatile de invatamant”, a explicat Banu, precizand ca situatia este mai buna decat in 2013.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISMB, autorizarea sanitara “se face pe obiective”, adica se poate intampla sa nu primesca autorizatie sanitara de functionare una sau mai multe sali de clasa, de sport, grupuri sanitare, cabinete medicale, cantine.

Citeste si: Proiectul “Asculta 5 minute de MUZICA CLASICA”, extins si in SCOLI

“Avem scoli cu sapte-opt obiective, ma refer la cladiri, sali de educatie fizica, cantine sau alte spatii educationale. Avem situatii in care, numai sala de sport nu a primit autorizatia sanitara sau cabinetul medical, dar scoala este in perfecta stare de functionare”, a explicat Banu.

Purtatorul de cuvant al ISMB a mai spus ca aproape 70.000 de elevi si prescolari din Bucuresti, din cei peste 230.000, invata in scolile reabilitare si modernizare prin programul Bancii Europene de Investitii (BEI).

In program au fost cuprinse 101 unitati, dintre care in momentul de fata au fost receptionate 56. La alte 33 s-au facut receptiile partiale, iar celelalte 12 unitati sunt in curs de executie.

Intrebat care este situatia contractarii manualelor, Banu a spus ca sunt asigurate in proportie de peste 80 la suta.

“Daca ne referim la clasele III-XII , manualele sunt asigurate aproape in totalitate”, a mai spus Banu, citat de Mediafax.

Referindu-se la acoperirea necesarului de cadre didactice pentru invatamantul primar si prescolar, Banu a spus ca problema va fi rezolvata pana la 15 septembrie.

Citeste si: Lucrarile la 500 de SCOLI a caror REABILITARE a inceput in 2007 vor fi finalizate cu FONDURI EUROPENE

“Suntem in continuare in plin proces de organizare a efectivelor de cadre didactice de la clasa. Sunt rezolvate cam 90 la suta dintre probleme, dar mai avem 10 zile in care putem rezolva deficitul de personal”, a spus Marian Banu.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro