ISRAEL: Fostul presedinte SHIMON PERES a MURIT. IOHANNIS va participa la FUNERALII

SHIMON PERES, fostul presedinte israelian si laureat al Nobelului pentru Pace, a MURIT in noaptea de marti spre miercuri la varsta de 93 de ani, in urma unui ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL. “Da, intr-adevar (a murit, n.red.) “, a raspuns Rafi Walden, medicul sau personal. El a decedat in timpul somului, “la ora locala 3.00 (si a Romaniei) “, a adaugat medicul.

SHIMON PERES a suferit un ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL major in 13 septembrie, insotit de o hemoragie interna. SHIMON PERES a fost plasat atunci sub respiratie artificiala si sedative in sectia de terapie intensiva a spitalului Tel-Hashomer din Ramat Gan, in apropiere de Tel Aviv, unde a decedat in noaptea de marti spre miercuri.

Vestea mortii fostului presedinte israelian SHIMON PERES a indurerat oameni din toata lumea, printre care fosti si actuali presedinti. Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de condoleante dupa moartea lui SHIMON PERES, fostul presedinte israelian. Totodata, seful statului a anuntat ca va participa la funeralii.

“SHIMON PERES va ramane in amintirea noastra si a intregii umanitati ca una dintre personalitatile lumii pentru care nu exista comparatii, un lider cu adevarat vizionar, prin intreaga sa activitate politica de prim-ministru si presedinte al Israelului, parinte fondator al statului Israel, luptator neobosit pentru o solutie durabila in Procesul de Pace din Orientul Mijlociu si laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevarat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profunda incredere in umanitate si progres”, se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

Sursa foto: haaretz