Israelieni cautati de SUA pentru inselaciuni cu medicamente, prinsi la Bucuresti

Doi israelieni cautati de autoritatile din SUA pentru fraude si inselaciuni cu medicamente au fost prinsi in Bucuresti de politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR. Prejudiciul in acest caz se ridica la 20 de milioane de dolari.

Cei doi, pe numele carora autoritatile americane emisesera mandate internationale de arestare, au fost depistati in Bucuresti, joi, in urma cooperarii si schimbului de date si informatii cu autoritatile din Statele Unite ale Americii, respectiv Drug Enforcement Administration, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Citeste si: DOSARUL CARNII ALTERATE, DE SIGURANTA NATIONALA. SRI: ARIA DE ACTIUNI ARE RAMIFICATII IN PALIERUL EXTERN. UPDATE

Israelienii sunt banuiti de implicare in activitati de trafic international de produse farmaceutice, prin etichetare falsa sau fara retete valabile.

Asupra lor politistii au gasit 13.000 de lei, cinci jetoane pentru jocuri de noroc in valoare de 500 de lei fiecare, trei telefoane mobile, un hard-disk extern, un laptop si doua media playere, mai precizeaza sursa citata.

Suspectii au fost prezentati ulterior procurorului competent pentru punerea in aplicare a mandatelor internationale de arestare, iar instanta a confirmat, vineri, aceste mandate.

Cei doi urmeaza sa fie predati autoritatilor din SUA.

Sursa foto: pressalert.ro