Israelul a doborat un AVION SIRIAN care survola platoul Golan

Armata israeliana a anuntat ca a doborat marti dimineata un AVION SIRIAN care a patruns in partea israeliana a platoului Golan, confirmand o informatie difuzata anterior de radioul militar israelian, relateaza Agerpres, care citeaza AFP, Reuters si DPA.

Avionul a fost lovit de o racheta Patriot dupa ce a zburat in spatiul aerian controlat de Israel de pe platoul Golan, a declarat un purtator de cuvant al armatei. “Era un Suhoi de fabricatie rusa”, a spus purtatorul de cuvant.

Este primul astfel de incident din 1985, cand avioane israeliene in misiune de supraveghere deasupra Libanului au distrus doua MiG-uri 23 siriene care se apropiau de ele.

Citeste si: NEGOCIERILE intre Israel si Hamas vor fi reluate

Conform unei surse militare citate de DPA care a dorit sa-si pastreze anonimatul, avionul a ajuns in spatiul aerian fie din greseala, fie din dorinta pilotului de a se sinucide. Pe de alta parte, radioul militar israelian scrie ca avionul s-ar fi aflat intr-o misiune de lupta impotriva rebelilor in lupta cu presedintele sirian Bashar al-Assad.

Rebelii care se lupta cu fortele regimului Bashar al-Assad sunt pe cale sa preia controlul asupra partii siriene a Golan, conform Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO). Pentru a incerca sa obtina din nou controlul asupra acestui sector strategic, aviatia siriana deruleaza numeroase raiduri asupra fortelor rebele, in apropierea pozitiilor militare israeliene.

Citeste si: ALERTA MONDIALA! Se pregateste un ATENTAT de proportii din partea celei mai cunoscute retele teroriste. SCENARIUL, INFRICOSATOR!

Este vorba despre incidentul cel mai grav de pe platoul Golan — ocupat partial de Israel — de la inceputul in 2011 al conflictului din Siria. La 31 august, armata israeliana a anuntat doborarea unei drone siriene.

Sursa foto: romaniatv.net