Israelul a lansat pe orbita un nou SATELIT de SPIONAJ care vizeaza Iranul

Un nou SATELIT israelian de SPIONAJ a fost plasat pe orbita joi, a anuntat Ministerul Apararii, cu scopul de a consolida mijloacele israeliene de supraveghere a activitatile inamicului iranian, relateaza AFP, citata de Mediafax.

SATELITUL de observare Ofek 10, care a fost lansat in spatiu miercuri seara, cu ajutorul unei rachete cu raza lunga de actiune de tip Shavit, este mai performant decat modelele anterioare, prezentand capacitatea de a “sari” de la o tinta la alta, in loc de a “matura” zone, au declarat oficiali de la minister pentru presa.

Citeste si:  O salva de rachete trase din Gaza a vizat Israelul

Ministrul Apararii Moshe Yaalon a declarat ca Ofek 10 va permite o “mai buna gestionare a amenintarilor apropiate si indepartate, la orice ora si in orice conditii meteorologice”. 

SATELIT de SPIONAJ. Israelul, considerat singura putere nucleara din Orientul Mijlociu, lucru pe care autoritatile nu l-au confirmat niciodata in mod explicit, suspecteaza Iranul ca vrea, sub acoperirea programului sau nuclear civil, sa se doteze cu arma atomica.  Teheranul dezminte in termeni categorici aceste acuzatii.

Sursa foto: adevarul.ro