ISRAELUL a reluat BOMBARDAMENTELE in GAZA

FASIA GAZA: Sapte palestinieni au fost ucisi in aceasta dimineata in raiduri israeliene

ISRAELUL a reluat BOMBARDAMENTELE IN FASIA GAZA, dupa ce HAMAS a respins armistitiul.

Aviatia israeliana a reluat marti dupa-amiaza BOMBARDAMENTELE IN FASIA GAZA, dupa un armistitiu de sase ore, respins de miscarea palestiniana HAMAS, au constatat ziaristii AFP aflati la fata locului.O lovitura aeriana a vizat orasul Khan Younes, in sudul enclavei, scrie hotnews.ro, iar o alta cartierul Zeitoun, in estul orasului Gaza.

Citeste si: 177 de morti in sapte zile de raiduri aeriene israeliene in FASIA GAZA 

Cateva minute inainte de aceste lovituri, purtatorul de cuvant al Armatei, Peter Lerner, a precizat, pe contul sau de Twitter, ca bombardamentele vor fi reluate: “Dupa sase ore de tiruri de rachete asupra Israelului, fortele de aparare si-au reluat activitatea operationala impotriva Hamasului”.

Citeste si: SUA indeamna Israelul sa nu lanseze o ofensiva terestra in Fasia Gaza 

“Dupa ce Hamasul si Jihadul islamic au respins propunerea egipteana de incetare a focului si au tras zeci de rachete asupra Israelului, premierul si ministrul Apararii au decis sa actioneze cu fermitate impotriva tintelor teroriste din Gaza”, a afirmat un responsabil al guvernului israelian, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Guvernul israelian anuntase anterior ca accepta o initiativa de incetare a focului propusa de Egipt si care prevedea un armistitiu incepand cu ira 06,00 GMT, dupa o saptamana de bombardamente asupra Fasiei Gaza.

Raidurile israeliene asupra teritoriului palestinian s-au soldat cu aproape 200 de morti si 1.300 de raniti in opt zile, in majoritate civili.