ISRAELUL accepta prelungirea ARMISTITIULUI in Fasia Gaza pana duminica seara. HAMAS il respinge

Cabinetul de securitate israelian a aprobat sambata seara cererea ONU de a prelungi ARMISTITIUL UMANITAR in FASIA GAZA pana duminica seara, a anuntat un oficial guvernamental israelian. De cealalta parte, HAMAS a respins prelungirea ARMISTITIULUI UMANITAR ce a expirat, sambata, la ora locala 20.00.

“Cabinetul a aprobat cererea ONU cu privire la un ARMISTITIU UMANITAR valabil pana duminica, la miezul noptii”, a declarat o sursa guvernamentala israeliana, sub protectia anonimatului.

Citeste si: RAZBOI IN GAZA: ISRAELUL ACCEPTA PRELUNGIREA CU PATRU ORE A ARMISTITIULUI

Totodata, un purtator de cuvant al HAMAS a declarat ca miscarea respinge aceasta prelungire cu 24 de ore a ARMISTITIULUI UMANITAR.

Sefii diplomatiilor din Statele Unite, Qatar, Turcia si mai multe tari europene, care s-au intalnit la Paris, au indemnat sambata la PRELUNGIREA ARMISTITIULUI intre ISRAEL si HAMAS “timp de 24 de ore cu posibilitatea prelungirii”.

Ulterior, ISRAELUL a acceptat sa prelungeasca cu patru ore un ARMISTITIU UMANITAR de 12 ore, in Fasia Gaza, care urma sa se incheie sambata la ora locala 20.00 (20.00, ora Romaniei), au anuntat armata si ministrul Informatiilor.

Citeste si: PALESTINIENII DIN FASIA GAZA, AJUTATI CU 26 DE MILIOANE DE DOLARI DE ARABIA SAUDITA

Cel putin 1.000 de palestinieni au fost UCISI si aproximativ 6.000 au fost raniti, in majoritate civili, in FASIA GAZA, de la inceputul ofensivei israeliene la 8 iulie, au anuntat serviciile de urgenta locale.

De asemenea, peste 40 de militari israelieni au fost UCISI in lupte in aceasta regiune, iar doi civil au MURIT in urma unor tiruri de rachete palestiniene.