ISTANBUL: Cel putin un mort si 10 raniti in violentele dintre manifestanti si politisti

Cel putin o persoana a murit, iar alte zece au fost ranite la Istanbul, in noaptea de joi spre vineri, in cursul unor confruntari violente dintre manifestanti si politie.

“Doi civili au fost raniti, unul dintre care se afla in stare grava. De asemenea, au fost raniti opt politisti la Okmeydani”, un cartier in zona estica a Istanbulului, a anuntat guvernatorul capitalei Turciei, Huseyin Avni Mutlu, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

El a adaugat ca barbatul care joi a fost grav ranit la cap a murit la spital. “Nu l-am putut salva pe Ugur Kurt, prezentam condoleante familiei sale”, a afirmat guvernatorul.

Citeste si: Proteste fata de moartea celor peste 200 de mineri

Ugur Kurt, in varsta de 30 de ani, tatal unui copil, se afla la funeraliile unei rude cand a fost atins intamplator de gloante ale politiei, care a folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa impotriva catorva zeci de contestatari.

Anuntul cu privire la moartea acestui tanar a provocat un nou val de violente la Okmeydani.

Citeste si: Tragedie miniera in Turcia

“Sunteti asasini”, “Statul criminal a luat viata unui alt om!”, scandau peste 400 manifestanti, in apropierea spitalului unde a murit Ugur Kurt.

De la accidentul din Soma, cea mai grava catastrofa industriala din tara, Guvernul condus de AKP si angajatorul, Soma Kömür Isletmeleri, sunt acuzati de o parte a populatiei si de editorialisti ca au neglijat conditiile de securitate in mina de carbune.

in timp ce premierul turc urmeaza sa-si prezinte in zilele urmatoare candidatura la alegerile prezidentiale, autoritatile incearca sa calmeze situatia, pentru a nu le permite manifestantilor sa submineze puterea.