ISTANBUL: Doi barbati inarmati au fost impuscati, procurorul luat ostatic,ranit mortal. UPDATE

O puternica explozie si focuri de arma au fost auzite marti seara in tribunalul din Istanbul unde mai multi barbati inarmati l-au luat ostatic pe procurorul care se ocupa de ancheta lansata dupa moartea unui adolescent ranit de politie in timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, relateaza AFP și Reuters.

UPDATE 23:11: Doi militanti ai unui grup turc clandestin de extrema-stanga, care au tinut ostatic marti timp de mai multe ore un procuror intr-un tribunal din Istanbul, au fost ucisi de politie si ostaticul a fost ranit mortal in timpul operatiunii, a declarat seful politiei din Istanbul, informeaza AFP.

Procurorul este spitalizat in stare foarte grava… cei doi teroristi au fost ucisi“, a declarat in fata presei Selami Altinok, la cateva minute dupa interventia unitatilor speciale ale politiei impotriva rapitorilor in Palatul de Justitie Caglayan.

“Am facut tot posibilul sa obtinem predarea celor doi atacatori“, a subliniat Altinok, care a precizat ca politia a intervenit “cand au fost trase focuri de arma”.

Mai multe explozii si cel putin douazeci de focuri de arma au fost auzite din afara cladirii, invaluita repede in fum gros.

Autoritatile nu au confirmat imediat o eventuala interventie a fortelor de ordine contra autorilor care l-au luat pe procuror ostatic. Actiunea a avut loc intr-o sala a Palatului de Justitie Caglayan, in partea europeana a Istanbulului, a precizat mass-media.

CITESTE SI: PANA de CURENT in TURCIA: CEA MAI SEVERA din ultimii 15 ANI

Presa turca a atribuit atacul unui grup marxist clandestin denumit Partidul/Frontul revolutionar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroasele atentate conduse in Turcia incepand din anii ’90.

Pe Twitter a aparut o fotografie ce-l arata pe procurorul Mehmet Selim Kiraz asezat intr-un fotoliu in timp ce un individ, a carui fata nu este vazuta, ii tine un pistol la tampla, iar un altul arata cartea de identitate a magistratului.

Anuntul decesului respectivului adolescent, in varsta de 15 ani, pe nume Berkin Elvan, a scos sute de mii de oameni in strada, el devenind un simbol al reprimarii violente a manifestatiilor din 2013.

Sursa foto www.stirileprotv.ro