Isterie la Budapesta în ziua centenarului Tratatului de la Trianon: Doliu național!

Cu ocazia centenarului semnării Tratatului de Pace de la Trianon, ministrul care conduce Cancelaria premierului, Gergely Gulyás, a făcut o serie de declarații lacrimogene și belicoase. ”Naţiunea maghiară este singura care a reuşit miracolul de a rămâne în viaţă în pofida unei tentative de omor reuşite şi îndeplinite”, a spus acesta, conform agenției de presă MTI.

”Cu 100 de ani în urmă Ungariei i s-a impus semnarea dictatului de pace de la Trianon, în urma căruia ţara a pierdut două treimi din teritoriul său, iar un maghiar din trei s-a trezit dincolo de graniţă, fără să se fi mutat de acasă”, a declarat Gergely Gulyás.

Citește și: Centenar. 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

“Ne aplecăm capul în faţa victimelor maghiare ale secolului pe care l-am lăsat în urmă, ne gândim la toţi cei care au fost executaţi, întemniţaţi sau ruinaţi pentru că au fost maghiari. Ne gândim la cei care, în secolul care a trecut, au trebuit să-şi jertfească viaţa din iubire pentru patrie, pentru că în aceşti 100 de ani ataşamentul faţă de patrie a păstrat ţara şi nu pe cei care au rămas credincioşi patriei”, a mai spus ministrul. Gergely Gulyás a spus că ”ziua de doliu naţional” este, de 10 ani încoace, şi Ziua solidarităţii naţionale.

Sursa foto: realitatea