Istoria si valorile UNIVERSITATII DIN BUCURESTI, prezentate la Festivalul “Scoala de nume mari”

UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI va organiza, in perioada 5-7 iunie, in Piata Universitatii, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la infiintare, Festivalul de cultura “Scoala de nume mari”, un eveniment prin care doreste sa prezinte istoria si valorile institutiei si sa aduca in prim-plan corpul profesoral, absolventii si studentii cu rezultate deosebite ai acesteia.

“UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI este una dintre cele mai importante institutii de invatamant, cercetare si cultura a Romaniei, care si-a construit in timp si un solid prestigiu international. Acest festival are tocmai obiectivul de a prezenta publicului larg aspecte care tin de dezvoltarea UNIVERSITATII DIN BUCURESTI, momente definitorii in istoria de renume a acesteia, dar si impactul activitatii academice a institutiei asupra culturii si stintei din Romania. Este, in acelasi timp, si un prilej de a omagia marile personalitati ale Romaniei, absolvente ale universitatii, care au contribuit la prestigiul cultural al tarii si de a elogia profesorii, alumnii si studentii institutiei noastre”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul UNIVERSITATII DIN BUCURESTI.

Citeste si: PRINTUL CHARLES primeste titlul Doctor Honoris Causa la Universitatea Bucuresti

In incinta cortului special amenajat in Piata Universitatii, la statui, va fi organizat un targ de carte universitara la care vor participa cele mai importante edituri autohtone. Programul de vizitare va fi, zilnic, intre orele 10.00 si 20.00.

De asemenea, in intervalul orar 11.00-18.00, vor avea loc dezbateri conduse de cunoscuti profesori si oameni de cultura precum: prof. Paul Cornea, acad. prof. Dinu Giurescu, prof. Adrian Cioroianu, prof. Zoe Petre, prof. Lidia Vianu, prof. Mircea Vasilescu, prof. Liviu Papadima, scriitorii Mircea Cartarescu, Florin Iaru, Daniel Cristea-Enache, cunoscutul matematician si cercetator Radu Gologan si multi altii. Printre temele aduse in discutie se numara: “Literele romanesti – Stafeta generatiilor”, “Cenacluri si reviste literare ale UNIVERSITATII DIN BUCURESTI”, “De la Seneca la James Joyce”, “Cine sunt eu? – Aplicatii psiho-educationale ale cunoasterii personalitatii”, “Istoria – intre cultura si politica”.

Citeste si: Zece UNIVERSITATI din Romania, incluse in CLASAMENTUL realizat de Uniunea Europeana

Mai mult, in fiecare seara, incepand cu ora 19.00, participantii la Festival se pot bucura de concerte sustinute de tineri muzicieni precum Sasa-Liviu Stoianovici, We Singing Colors & Byron si Luiza Zan.

Manifestarea este organizata in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB” si Asociatia Editorilor din Romania.

Sursa foto: mugur-ionescu.ro