ISU TELEORMAN: 300 de gospodarii si 800 de hectare de teren afectate

Aproape 300 de gospodarii si anexe gospodaresti din 12 localitati ale judetului Teleorman sunt in continuare inundate, luni, potrivit celui mai nou bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman.

De inundatii au fost afectate orasul Videle si comunele Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Didesti, Necsesti, Ciolanesti, Beuca, Frumoasa, Balaci, Orbeasca, Stejaru si Vartoapele.

Potrivit bilantului ISU, luni dimineata, in aceste localitati 152 de gospodarii, curti si gradini raman in continuare inundate, 133 anexe gospodaresti avariate, iar apa balteste pe 38 de hectare de paduri, 533 hectare de teren arabil si 250 hectare de pasuni.

Citeste si: APELE ROMANE: COD PORTOCALIU DE INUNDATII PRELUNGIT PE NEAJLOV SI PARAUL CAINELUI

Totodata, viiturile au avariat, in cele 12 localitati, un pod, 25 de podete, 1.100 de metri de drum judetean si peste 20 de kilometri de drumuri comunale.

Tot din cauza inundatiilor 573 de fantani din zona au fost afectate.

De asemenea, in Teleorman, Paraul Cainelui, afluent al Vedei, dar si Neajlov, judetul Giurgiu, pe segmentul Vadu Lat-Calugareni, se afla, de luni pana marti la pranz, sub avertizare cod galben de inundatii emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Sursa foto: libertatea.ro