ITALIA: A fost ADOPTATA o nouă lege ANTICORUPTIE cu PEDEPSE mai ASPRE

Camera Deputatilor a parlamentului de la Roma a adoptat joi un proiect legislativ care vizeaza combaterea coruptiei. Acesta prevede inasprirea pedepselor impotriva infractorilor cu ‘gulere albe’ si prelungesc termenele de prescriere.

Proiectul se afla depus la parlament de doi ani, dar odata adoptat, premierul MATTEO RENZI a salutat initiativa in cadrul summitului de la Riga, subliniind ca Italia “devine din nou patria legalitatii”.

CITESTE SI: Un nou SCANDAL cu MECIURI TRUCATE zguduie ITALIA: 50 de persoane RETINUTE

Si ministrul italian al Justitiei este de parere ca “aprobarea legii anticoruptie reprezinta un pas foarte important, pentru ca, de acum inainte, tara poseda instrumente mai puternice pentru a combate coruptia si mafia”.

Noua lege prevede ca pedepsele pentru coruptie sunt majorate la 10 ani de inchisoare, de la 6, cele pentru asociere mafiota de la 10 la 15 ani pentru un membru de rand, si de la 12 la 18 pentru un sef de clan mafiot, scrie Agerpres.

CITESTE SI: UNIUNEA EUROPEANA lanseaza o operatiune navala impotriva TRAFICANTILOR din MEDITERANA

Termenul de prescriere a faptelor creste de la 10 la 18 ani si este reintrodusa infractiunea de falsificare de bilant, eliminata sub guvernarea lui SILVIO BERLUSCONI.

Sursa foto www,b1.ro