Italia: Accident feroviar grav, soldat cu mai mulți morți și peste 100 de răniți. Printre răniți s-ar afla și români! Reacția MAE

Tragedie feroviară în Italia. Un tren de călători a deraiat joi dimineață. Printre victime s-ar afla și cetățeni români.

Update: Ministerul Afacerilor Externe face verificări după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi români s-ar regăsi între cei peste 100 de răniţi în accidentul petrecut în Italia în această dimineaţă.

“Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.”, potrivit unui comunicat al MAE.

Știre inițială

Între trei şi cinci persoane au murit joi, în urma deraierii unui tren, în apropiere de Milano, a declarat un reprezentant al pompierilor într-un organism local de criză pentru Reuters, anunță news.ro. Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat într-un comunicat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano, fără să ofere informaţii despre eventuale victime.

În urma deraierii trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute în apropierea marii metropole din nordul Italiei, două persoane au murit, zece au fost rănite grav şi alte o sută au suferit răni uşoare, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenţă din Milano, pentru Sky TG24.. Trenul de călători venea de la Cremona. Garnitura a deraiat cu puţin înainte de ora locală 7.00 (8.00, ora României).

Sursa foto: corierre.it