ITALIA: Celebrul mafiot ERNESTO FAZZALARI, ARESTAT dupa 20 de ani de cautari!

Unul dintre cei mai cautati mafioti italieni, ERNESTO FAZZALARI, a fost arestat, duminica, dupa 20 de ani de cautari, au anuntat autoritatile din Italia. ERNESTO FAZZALARI era numarul doi al gruparii calabreze ‘NDRANGHETA, potrivit AFP, noteaza Agerpres.

In varsta de 46 de ani, ERNESTO FAZZALARI, condamnat deja in lipsa la inchisoare pe viata, a fost prins la primele ore ale diminetii intr-un apartament dintr-o regiune izolata din Calabria, zona controlata de organizatia criminala ‘NDRANGHETA, rivala a gruparilor mafiote Cosa Nostra din Sicilia si Camorra din Napoli.

ERNESTO FAZZALARI , subaltern al “sefului cel mare” Matteo Messina Denaro, se ascundea din 1996. ERNESTO FAZZALARI  a fost condamnat in 1999 pentru asociere cu o grupare mafiota, rapire, detinere de arme si un dublu omor in cadrul rivalitatilor intre clanuri soldate cu 32 de morti in orasul sau natal Taurianova in perioada 1989-1991.

“Multumesc judecatorilor si fortelor de ordine. Traiasca Italia”, a postat pe Twitter premierul Matteo Renzi. Ministrul italian de Interne Angelino Alfano l-a descris pe Fazzalari ca “unul dintre cei mai importanti fugari si reprezentanti ai lumii umbrelor”. “Acest lucru arata ca nimeni nu scapa de justitie. Este genul de victorie pe care o incurajam si o sustinem in lupta dificila, dar care poate fi castigata, impotriva crimei organizate”, a adaugat el.

Sursa foto: corriere.it