ITALIA LOVITA de SECETA: La ROMA APA ar putea fi RATIONALIZATA!

Locuitorii Romei s-ar putea confrunta cu o rationalizare a apei, din cauza secetei nemaintalnite de 60 de ani. Lipsa ploilor – cu aproape 80 la suta sub normalul acestei perioade – a afectat fermierii din toata tara si ar putea avea ca rezultat oprirea apei din faimoasele fantani ale capitalei italiene, scrie The Guardian.

Sursa citata transmite ca au fost doar 26 de zile de zile de ploaie in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu 88 in prima jumatate a anului 2016. Iar politicul deja s-a implicat in gestionarea rezervelor de apa ale Romei. Spre exemplu, saptamana trecuta, guvernatorul regiunii Lazio, care include capitala italiana, a ordonat sa nu mai fie folosita apa din Lacul Bracciano, de unde este aprovizionata o parte din Roma. Motivul este ca scaderea drastica a nivelului apei reprezinta un mare pericol pentru fauna lacului.

Compania de apa ACEA a avertizat ca, fara apa din lac, ar putea urma rationalizarea drastica. Astfel, locuitorilor Romei li s-ar putea rationaliza apa chiar din aceasta saptamana. Presa italiana sustine ca intreruperile de apa ar putea dura chiar si pana la opt ore zilnic. Alte regiuni grav lovite de seceta sunt si insula Sardinia si Parma, in partea central-nordica a tarii. In plus, temperaturile sunt in continuare extrem de ridicate. La Catania, in sudul tarii, au fost luni aproape 43 de grade, cea mai mare temperatura din Europa.

Sursa traducere: Ziare.com